Odvolaný Pospíšil: Budu kandidovat, což mi Nečas zakazoval

28.06.2012 8:02

Jiří Pospíšil opouští ministerstvo spravedlnosti zaplaven pochvalami ze strany politiků, médií i odborné veřejnosti. Co chce nyní populární politik dělat? Hodlá prý sledovat další vývoj na ministerstvu a dál se věnovat tématu justice jako poslanec. Mimoto by rád pomohl ODS v krajských volbách. A na podzim možná bude obhajovat funkci stranického místopředsedy.

Odvolaný Pospíšil: Budu kandidovat, což mi Nečas zakazoval
Foto: Hans Štembera
Popisek: Odvolaný ministr spravedlnosti Jiří Pospíšil

Určitě prý bude sledovat, co se děje na ministerstvu po jeho odchodu. „Je to o tom, zda bude zachován reformní kurs na ministerstvu spravedlnosti, nebo ne,“ říká odvolaný ministr pro Hospodářské noviny. Pokud by tomu tak nebylo, vnímal by to jako velký problém.

V rámci ODS by si chtěl ponechat funkci místopředsedy. „To, že jsem ztratil důvěru předsedy, neznamená, že jsem ztratil důvěru svých voličů z kongresu,“ vysvětluje. Nerad by své spolustraníky, kteří mu věřili, zklamal nějakým hysterickým gestem.

Kromě toho uvažuje o kandidatuře v krajských volbách ve svém domovském Plzeňském kraji. To prý plánoval již dříve. „Nebudu zapírat, že jsem s kandidaturou počítal. Pan premiér mi to ale zakázal s tím, že ministři nemají kandidovat,“ prozrazuje HN. Nyní by však rád kandidoval, ovšem nikoliv jako lídr kandidátky, ale z některého z následujících míst.

Není si jist, zda bude na podzimním kongresu ODS kandidovat do stranického vedení. „Budu sledovat vývoj v ODS. Vyhodnotím si to a pak se rozhodnu,“ říká. Rozhodně však nehrozí, že by využil své aktuální popularity ke kandidatuře proti Petru Nečasovi na funkci předsedy. „Nepředpokládám, že bych vyzýval pana premiéra. Necítím se na to, nemám na to věkově. Teď si to prostě nepřipouštím,“ ujišťuje.

V dohledné budoucnosti se však rozhodně nudit nebude. Přislíbil účast na několika akcích ODS, kde byl jako populární ministr vyhledávaným hostem. „Mám hromadu pozvánek na akce ODS z celé republiky. Uvidíme, jestli mě budou zvát, i když už nejsem ministr,“ rozjímá s úsměvem.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

PhDr. Lubomír Zaorálek byl položen dotaz

Stejné mzdy za stejnou práci v celé Evropě

Zajímalo by mě, jak toho chcete docílit? A kde by třeba podniky nebo zaměstnavatelé na dorovnání mezd měli brát peníze?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Škraloup s „predátory“ má i Nerudová. A větší, než přiznává

20:41 Škraloup s „predátory“ má i Nerudová. A větší, než přiznává

Když Danuše Nerudová kandidovala na prezidentku, mohl se národ díky pátrání po její minulosti seznám…