Odvolejte Vojtěcha Filipa. Musíte! burcuje Pekarová Adamová. A už přilétla odveta. Nepěkná

05.05.2020 14:11

Strany TOP 09 a KDU-ČSL chtějí na dnešním jednání Poslanecké sněmovny řešit aktivity údajného ruského agenta na území České republiky. Podle předsedkyně TOP 09 Markéty Pekarové Adamové je nepřípustné, aby se Rusko vměšovalo do vnitřních záležitostí České republiky. Šéfka topky také chce vyvolat hlasování o odvolání Vojtěcha Filipa z pozice místopředsedy Sněmovny. Komunistická europoslankyně Kateřina Konečná soudí, že jde ze strany Pekarové Adamové o antikomunismus a rusofobii a je to celé k smíchu.

Odvolejte Vojtěcha Filipa. Musíte! burcuje Pekarová Adamová. A už přilétla odveta. Nepěkná
Foto: repro Youtube, tan
Popisek: TOP 09 před jednáním Sněmovny a komentář Markéty Pekarové Adamové

Předsedkyně TOP 09 Markéta Pekarová Adamová na dnešním brífinku hovořila zejména o kauze údajného ruského agenta. „Budeme prosazovat zařazení nového bodu jednání Sněmovny, který by se věnoval vměšování Ruska do vnitřních záležitostí České republiky. Nejsme ruská gubernie a vláda nesmí mlčet k tomu, o co se tady Rusko dlouhodobě pokouší,“ prohlásila Pekarová Adamová s tím, že v posledních týdnech Rusko své snahy ještě zintenzivnilo.

Anketa

Vadí vám, že policie a soudy stále popotahují Petra Nečase?

12%
88%
hlasovalo: 9934 lidí

Na území ČR podle ní prokazatelně probíhá zvýšení zpravodajské aktivity Ruska. „Českým komunálním politikům vyhrožují ruští ministři a snaží se je stíhat na základě jakéhosi absurdního zákona. Na českou ambasádu v Moskvě a na generální konzulát v Petrohradě byly provedeny fyzické útoky a tak bych mohla pokračovat dále,“ hodnotí uplynulé týdny šéfka TOP 09.

„Přesto, že se děje tohle všechno, tak česká vláda mlčí a schovává se pouze za ministra zahraničních věcí Tomáše Petříčka. To je od vlády naprosto neospravedlnitelné chování, měla by zaujmout jasné a důrazné stanovisko vůči tomuto postupu Ruské federace. My nehodláme jenom přihlížet a budeme požadovat zařazení bodu na jednání Sněmovny,“ zopakovala rozhodným hlasem Pekarová Adamová.

Upozorňovala také na údajný fakt, že na české ambasádě se vyskytuje několik údajných diplomatů. „V poslední době je rozšířil další, který pod diplomatickým pasem přicestoval do České republiky a který je i podle vyhodnocení bezpečnostních složek nebezpečný pro komunální politiky z Prahy,“ připomněla kauzu s údajným ruským agentem.

„Zde je nutné rychle zaujmout pozici takovou, že by měl být vyhoštěn, a budeme to po vládě požadovat. Stejně tak je pro nás nemyslitelné, aby Poslaneckou sněmovnu reprezentoval člověk, který se vůči našim komunálním politikům vyjadřuje tak, že je osočuje z propagace fašismu,“ překvapila Pekarová Adamová.

Takto se v České televizi vyjádřil šéf komunistů Vojtěch Filip. „Každý poslanec, kterému záleží na důvěryhodnosti celého Parlamentu, by měl hlasovat pro odvolání pana Filipa z funkce místopředsedy Sněmovny. Není možné, aby člověk, který takto podporuje ruskou propagandu na našem území, stál v čele dolní komory,“ dodala.

Místopředseda KDU-ČSL Jan Bartošek chce Sněmovnu také žádat o zařazení bodu jednání o údajném ruském agentovi. „Požádal jsem předsedu bezpečnostního výboru o toto jednání, měl by se ho účastnit jak ministr vnitra Hamáček, tak šéf BIS, protože jsou to velmi závažné informace. Budu se ptát na otázky, zda se vůbec tato informace měla dostat ven, a v případě, že se tak stalo nezákonně, jak bude Ministerstvo vnitra nebo BIS postupovat,“ pronesl Bartošek.

Ing. Jan Bartošek

  • KDU-ČSL
  • Místopředseda KDU-ČSL
  • místopředseda PS PČR

„Také se budu ptát, jaké jsou hrozby pro Českou republiku a jakým způsobem na to česká vláda adekvátně odpoví. Není možné, aby se Ruská federace takto drze vlamovala a ovlivňovala život v České republice, potažmo i životy některých českých politiků,“ dodal místopředseda lidovců.

Europoslankyně Kateřina Konečná (KSČM) na slova Pekarové Adamové zareagovala na sociálních sítích. „TOP 09 už neví, jak by se zviditelnila. Spící kníže nepomáhá, afro Feriho je fajn a cool, ale přebít hříchy Kalouska nemůže, tak hlavní dáma TOP 09 Pekarová Adamová sáhla k osvědčené zbrani – antikomunismu a rusofobii,“ má jasno Konečná.

Ing. Kateřina Konečná

  • KSČM
  • Jsem poslankyně - díky Vám, pro Vás, s Vámi
  • europoslankyně

„Chce odvolat předsedu KSČM Filipa z vedení Sněmovny, protože nesnese demokratickou diskusi a svobodu projevu, kterou se tak rádi topáci zaklínají. Zároveň za každým rohem vidí ruského agenta. Je to k smíchu. Spíš si myslím, že se její stranický kolega z TOP 09 – starosta Kolář – bojí kritiky za své činy. Ale chápu, že je to jednodušší hodit na Rusko,“ dodala.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jma

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…