Ohnivé peklo v Bohumíně: Skrytá příčina. Hrozí další katastrofy

09.08.2020 19:01

Vždyť jde o život! Odborník na družstevnictví a státní správu Ivan Přikryl se kvůli hořícímu panelovému domu v Bohumíně obrátil na spoluobčany. Ministr vnitra Jan Hamáček (ČSSD) od něj dostal zásadní radu.

Ohnivé peklo v Bohumíně: Skrytá příčina. Hrozí další katastrofy
Foto: Repro Facebook Tomas Minarcin
Popisek: Požár domu v Bohumíně

Zpráva o sobotním požáru v panelovém domě v Bohumíně proletěla Českem jako blesk. Ohnivý živel si bohužel vyžádal jedenáct lidských životů, z toho tři děti. Možný viník se policii sám přiznal, že v bytě zapálil oheň. Podle informací deníku Právo touto cestou řešil rodinné spory. A je-li opravdu oním nebezpečným žhářem, má na svědomí život svého syna, jeho partnerky i svého vnuka, kteří uhořeli.

Odborník na družstevnictví a státní správu Ivan Přikryl však na sociální síti Facebook naznačil, že nemuselo dojít k tak velké tragédii, kdyby byly do puntíku splněny všechny bezpečnostní předpisy a u bytů panelových domů byly instalovány dveře, které nějaký čas vydrží odolávat ohni.

„Je to tragédie, ale vlastníci domů, SVJ, družstva nebo obce se prevenci nevěnují. Víte, že vchodové dveře do bytu mají vydržet 40 minut než prohoří a že mají mít těsnění proti kouři? Myslím, že 80 % dveří těmto normám neodpovídá. A není to jediný požadavek. Takové revize by měl ‚oprášit‘ ministr vnitra. Mám takový materiál zpracován, ale na GŘ HZS vědí dobře, o co jde. Ale revize stavu zejména paneláků považuji za prioritu. A co Váš byt a dům? Kdy byla provedena revize? A máte certifikát na dveře? Vždyť jde o život!“ zvolal.

V diskusi pod svým příspěvkem si posteskl, že preventivní opatření často lidi vůbec nezajímají, byť uznal, že když požár vyvolá žhář úmyslně, preventivní opatření bránící požárům nemusí pomoci.

Právník Ivan Přikryl o požáru v Bohumíně

Právník Ivan Přikryl o požáru v Bohumíně

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…