Ojojojoj... Erik Best opět bodl politiky kvůli uprchlíkům

05.08.2015 9:12

Americký novinář žijící v Česku Erik Best již nějakou dobu pravidelně plní svůj web komentáři českého politického dění. Čilou aktivitu vyvíjí ale také na sociální síti Facebook, kde se zapojil i do debaty o uprchlické krizi. Ve svém nejnovějším komentáři se Best zamýšlí nad vskutku netradiční možností, kam umístit běžence, kteří přijdou do České republiky.

Ojojojoj... Erik Best opět bodl politiky kvůli uprchlíkům
Foto: Petr Merta
Popisek: Americký novinář Erik Best

„Nikdo nechce běžence doma, ale kolik jich můžeme přijmout, když politici dají k dispozici svá tajná hnízdečka lásky? Anebo svá hnízda čapí?“ táže se Best. Připomeňme, že „Čapí hnízdo“ je kulturně-vzdělávací areál u středočeských Olbramovic mezi Benešovem a Táborem, který je spojován se jménem ministra financí a šéfa hnutí ANO Andrejem Babišem, jehož firma rezidenci s finanční dotací od Evropské unie vybudovala.

Před několika dny vzbudil americký novinář na sociální síti Facebook pozdvižení, když se jal komentovat dění kolem uprchlického tábora v Jezové u Bělé pod Bezdězem. „Zadržení uprchlíci v Jezové se bouří a ničí zařízení... Ale Češi jsou xenofobové, když odmítají běžence,“ napsal Best na sociální síti Facebook.

Pod jeho statusem se následně rozpoutala bouřlivá diskuse, v níž zaznělo, že Češi jsou ovlivněni čtyřicet let trvající izolací života pod vládou komunistů. Jenže to nebylo zdaleka všechno. Další z diskutujících Besta obvinili, že je placený provokatér, že nám bere práci a že možná je také uprchlíkem a měl by se vrátit domů do USA.

Novinář se ale dočkal i zastání. „Erik Best nám tu dělá opravdovou službu, vidí to, co má. Jen mu popřát hodně zdaru i radosti, neboť při práci se špínou je třeba se mýt,“ můžeme se dočíst na sociální síti. Best prý rozhodně není uprchlík, je to jen člověk, který se přestěhoval, naučil se zdejší jazyk a rozhodně nezneužívá systém sociálních dávek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: luš

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…