Okamura: Lidice jsou mementem, že se musíme proti totalitním tendencím bránit

13.06.2022 15:00 | Ze sítí

V Lidicích si v neděli 12. června přeživší a jejich potomci připomněli 80. výročí zničení obce nacisty. Pietní akce začala mší, kterou sloužil kardinál Dominik Duka. Oběťmi nacistů se tehdy stalo 340 lidických obyvatel, 14 dní poté následovalo vypálení Ležáků. Na událost na svém Facebooku zavzpomínal předseda hnutí SPD Tomio Okamura.

Okamura: Lidice jsou mementem, že se musíme proti totalitním tendencím bránit
Foto: repro Facebook, BR
Popisek: Předseda SPD Tomio Okamura

„Nesmíme nikdy zapomenout na to, že Německo chtělo náš národ vyhubit jako podle nich součást podřadné rasy. Němci se mstili za atentát na Heydricha, který byl mistrovským kouskem našeho odboje. Nesmíme zapomenout na oběti vlastenců, kteří položili život za svobodu a suverenitu našeho národa a v boji proti zrůdnému nacistickému režimu, který vraždil lidi jen kvůli odlišnému rasovému původu či jinému politickému názoru,“ napsal Okamura
 
I dnes podle něj vidíme v Evropě nenávistnou islámskou ideologii, která lidi ostatních náboženství považuje za podřadné a dle níž tito lidé mohou být vražděni a zotročeni. 
 

Anketa

Má vláda zastropovat ceny pohonných hmot i za cenu, že na to bude doplácet z rozpočtu?

95%
3%
hlasovalo: 15397 lidí
„I dnes v Evropě vidíme ofenzivu sluníčkářských neomarxistů, kteří neuznávají výsledky demokratických voleb a lidi s opačnými názory slovně a někdy dokonce i fyzicky napadají. Nacisté nejsou ti, kteří se chtějí bránit proti novým totalitním ideologiím, ale dědici nacismu jsou ti, kteří tyto ideologie prosazují,“ uvádí Okamura s tím, že krveprolití nemusí být daleko. 
 
„Po atentátu na zastupujícího německého říšského protektora Reinharda Heydricha v roce 1942 byly Lidice v rámci heydrichiády vybrány nacistickým vedením pro exemplární kolektivní trest.  Došlo k vyhlazení Lidic – srovnání obce čítající 104 domů s 503 obyvateli se zemí, obyvatelstvo bylo popraveno nebo odvlečeno do koncentračních táborů, menší část dětí byla určena k poněmčení v Říši. Lidickou tragédii nepřežilo celkem 192 mužů, 60 žen, 88 dětí.  Po druhé světové válce se vrátilo 143 žen a po usilovném pátrání i 17 dětí,“ napsal předseda SPD. 
 
Lidice jsou podle jeho slov mementem, že se musíme proti totalitním tendencím bránit a jsou mementem toho, že musíme bránit svou svobodu a suverenitu.
 

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec
 
 
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Barbora Richterová

RNDr. Luděk Niedermayer byl položen dotaz

bezpečnost EU

Z čeho jste nabyl dojmu, že EU zvládá řešit otázku bezpečnosti? Máte pocit, že si dokázala dobře poradit s migrační krizí, a že je připravena na tu další?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vyoral natřel ODS. Co vyvedli u památníku, už bylo moc

16:10 Vyoral natřel ODS. Co vyvedli u památníku, už bylo moc

PÁTEČNÍ ZÚČTOVÁNÍ TOMÁŠE VYORALA – „Outfit soudružky Černochové, jakkoliv nevhodný pro danou chvíli,…