Okamura: Sobotka byl zvolen znovu předsedou strany, přestože ČSSD obelhala své voliče

13.03.2015 18:39

Delegáti právě probíhajícího sjezdu ČSSD neměli jinou volbu, než zvolit Bohuslava Sobotku znovu předsedou strany. Jeho nezvolení by totiž znamenalo obrovské oslabení pozice ČSSD nejen vůči Andreji Babišovi, ale i vůči všem dalším stranám. Na svém facebookovém profilu to dnes odpoledne napsal šéf hnutí Úsvit Tomio Okamura.

Okamura: Sobotka byl zvolen znovu předsedou strany, přestože ČSSD obelhala své voliče
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tomio Okamura

"Pro mnohé členy se jednalo o pragmatickou volbu menšího zla,“ domnívá se Okamura. Poukázal na to, že Sobotka byl zvolen jasnou většinou přesto, že ČSSD obelhala voliče a přesto, že neplní volební sliby. "Například úplně rezignovala na slibované řešení církevních restitucí, vláda dodnes nenavrhla ani jeden zákon ohledně lichvy či exekutorů a nadále nekonečně zadlužuje naši zemi – jen za letošek o dalších 100 miliard korun,“ vypočítal prohřešky vládní koalice Okamura.

Politikům se zvedly platy víc než penze důchodcům

Sobotkově kabinetu také vyčítá, že zatímco důchodcům byly zvýšeny penze o 1,8 %, tak vláda zvedla platy politikům o 3,5 %. A navíc rozdala na konci loňského roku svým politickým trafikantům na ministerstvech půlroční prémie 155 milionů korun. Což je o 35 milionů více, než kolik na odměnách rozdala předešlá Rusnokova vláda.

Okamura při tom připomněl, že Úsvit byl jediný, který navrhl zmrazení platů politiků až do roku 2018, ale byl přehlasován. "Je vidět, že se bezbřehý populismus vyplácí, když je podpořen líbivými hesly, zmanipulovanými médii a koblihou do pusy,“ dodal Okamura.

Celé znění Okamurova příspěvku na jeho facebookovém profilu:

Bohuslav Sobotka byl znovu jasně zvolen předsedou ČSSD - od počátku nebyla jiná volba, jelikož nezvolení premiéra do čela strany by znamenalo obrovské oslabení pozice ČSSD nejen vůči Andreji Babišovi, ale i vůči všem dalším stranám. Pro mnohé členy se jednalo o pragmatickou volbu menšího zla.

Bohuslav Sobotka byl tak zvolen jasnou většinou přesto, že ČSSD obelhala voliče a neplní volební sliby – například úplně rezignovala na slibované řešení církevních restitucí, vláda dodnes nenavrhla ani jeden zákon ohledně lichvy či exekutorů a nadále nekonečně zadlužuje naši zemi – jen za letošek o dalších 100 miliard korun. A zatímco důchodcům "polepšili“ o směšných 1,8 %, tak vláda zvedla platy politikům o 3,5 % (sami sobě) a ještě rozdala na konci loňského roku svým politickým trafikantům na ministerstvech půlroční prémie 155 milionů korun – o 35 milionů více než předešlá Rusnokova vláda. Jen připomínám, že Úsvit byl jediný, který navrhl zmrazení platů politiků až do roku 2018, ale byli jsme přehlasováni.

Je vidět, že se bezbřehý populismus vyplácí, když je podpořen líbivými hesly, zmanipulovanými médii a koblihou do pusy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pekarová slíbila šetřit. Ale poslanci prolétali miliony. Na „setkání s výbory“

16:57 Pekarová slíbila šetřit. Ale poslanci prolétali miliony. Na „setkání s výbory“

Japonsko a Singapur, Korea, Mexiko a Paraguay. To byly nejnákladnější cesty výborů Poslanecké sněmov…