Okamura: Ukrajinští migranti by se integrovat neměli, měli bychom počítat s tím, že se vrátí domů

17.05.2022 12:43 | Ze sítí

Předseda hnutí SPD Tomio Okamura zveřejnil na facebooku své pravidelné video s aktualitami. Věnoval se zejména uprchlíkům z Ukrajiny. „Podle světových médií byl včera poprvé den, kdy se více Ukrajinců na Ukrajinu vrací, než odchází. Ukrajinské matky s dětmi to zdůvodňují tím, že v jejich lokalitách, odkud na Ukrajině pocházejí, je bezpečno. Takže by podle mého názoru již měla začít Fialova vláda ukončovat Ukrajincům z bezpečných oblastí povolení k pobytu v ČR a vracet je nazpátek domů, aby budovali svoji zemi,“ myslí si Okamura.

Okamura: Ukrajinští migranti by se integrovat neměli, měli bychom počítat s tím, že se vrátí domů
Foto: repro Facebook, BR
Popisek: Předseda SPD Tomio Okamura

„Politici vlády Petra Fialy ale říkají, že máme brát ukrajinské migranty neomezeně a integrovat je. V tomto smyslu Fialova vláda představila vládní strategii ohledně nových téměř 400 tisíc ukrajinských migrantů v ČR,“ uvedl předseda SPD.
 
Zde se však podle něj také objevují obavy, jak to bude vypadat pro naše občany s dostupností zdravotní péče, v přetíženém školství a v situaci na pracovním trhu? „Kvůli přílivu migrantů se také strmě zdražilo nájemní bydlení například v Praze, takže mnozí naši občané si nemohou dovolit ani pronájem bytu. A kdy si Fialova vláda konečně udělá čas na pomoc českým občanům vůči zdražování energií, potravin, bydlení a pohonných hmot?“ rozhořčil se Okamura.
 
Následně citoval ministra zdravotnictví Vlastimila Válka (TOP 09), který se v TV Prima jménem Fialovy vlády vyjádřil k vládní strategii ohledně romských ukrajinských migrantů. „Musíme Romům najít lokalitu v ČR, kde budou moct vést svůj způsob života. Mimo Prahu. Hledáme cestu, jak jim umožnit, aby se jim žilo co nejlépe, ale aby zároveň neohrožovali ostatní,“ prohlásil Válek. 
 

Anketa

Bojíte se Vladimira Putina?

2%
96%
hlasovalo: 18316 lidí
„Naši občané se oprávněně ptají, kde budou ty konkrétní lokace pro umístění těch nepřizpůsobivých romských ukrajinských uprchlíků? Kdy konečně ministr Rakušan přestane zatajovat, do jakých konkrétních měst a obcí umístí velké skupiny až 1500 romských migrantů, které tady chce Fialova ‚ukrajinská‘ vláda nechat? Občané z celé republiky nám zděšeně píšou, jelikož nechtějí mít v blízkosti žádné nepřizpůsobivé lid,“ upozorňuje Okamura, který za SPD dodal, že tady žádné další nepřizpůsobivé lidi nechtějí. 
 
Okamura nesouhlasí ani se slovy vlády, která hovořila o integraci. 
 
„Premiér Fiala říká, že počítá s tím, že tady většina migrantů zůstane. Já říkám, že by se integrovat neměli, protože bychom měli počítat s tím, že se vrátí domů. Na většině území Ukrajiny válka neprobíhá, čile se obchoduje, jezdí tam na návštěvu světoví politici. Podle mého názoru lze zajistit pro mnoho uprchlíků bezpečné ubytování přímo na Ukrajině třeba pod patronací OSN. A nemluvím o nějakém stanovém městečku. Lze přece vybrat celá bezpečná města,“ uzavřel Okamura. 
 

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: Barbora Richterová

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…