Okamura: Už toho bylo dost! Ať skončí Blatný, Hamáček i Petříček

17.03.2021 20:05

„Blatný, Hamáček i Petříček by měli skončit jako ministři,“ uvedl na Facebooku předseda SPD Tomio Okamura. Ve svém komentáři také zmínil, že souhlasí s výroky prezidenta Miloše Zemana, které uvedl minulý týden v rozhovoru pro ParlamentníListy.cz.

Okamura: Už toho bylo dost! Ať skončí Blatný, Hamáček i Petříček
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda SPD Tomio Okamura

Miloš Zeman v rozhovoru pro PL uvedl, že ministr zdravotnictví Jan Blatný a šéfka SÚKL Irena Storová svým odmítáním ruské vakcíny Sputnik, nesou plnou odpovědnost za úmrtí českých občanů na onemocnění covid-19. Podle něho by oba měli být odvoláni, o čemž bude přesvědčovat premiéra. Zeman v rozhovoru také kritizoval Andreje Babiše, který prý udělal chybu právě nominací Blatného. Skončit ve funkci by podle hlavy státu měl i ministr zahraničí Tomáš Petříček
 

Anketa

Bojíte se vakcíny AstraZeneca?

82%
18%
hlasovalo: 13497 lidí
„Hnutí SPD s těmito výroky prezidenta souhlasí, navíc prezident pouze potvrdil to, co tvrdíme dlouhodobě. K těmto jménům bychom však ještě přidali ministra vnitra Jana Hamáčka. Je nutné vyvození osobní odpovědnosti těchto osob za situaci, ve které se Česká republika ocitla. Je nutná rekonstrukce vlády a nahrazení ministrů, kteří na své úkoly nestačí,“ uvedl Okamura. 
 
Celá vláda podle SPD selhala a měla by skončit. Česká republika je statisticky nejhorší v Evropě i jedna z nejhorších na světě. Po více než 14 dnech dramatických omezení se ukazuje, že zásadní obrat v boji s covidem stále nepřichází. „Odpovědní politici již dopředu hovoří o dalších uzávěrách v průběhu Velikonoc. V SPD stále opakujeme, že plošné zákazy nejsou správná cesta,“ hovoří za SPD její předseda. 
 
Podle něj vláda nemá strategii, nefunguje trasování, a navíc její ministři neustále již rok dokola opakují, že to musíme ještě chvíli vydržet.
 
„Realita je taková, že vláda kromě plošných omezení a nekonečného prodlužování nouzového stavu nemá řešení. Je potřeba stabilizovat situaci v republice tím, že bude jmenována vláda odborníků, která přivede zemi k říjnovým volbám,“ dodal Okamura. 
 

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec
 
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Barbora Richterová

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…