Okamura odpálil kampaň SPD: Paraziti, příživníci, nepřizpůsobiví. Říkáme NE! Cizinci z Bruselu nebudou rozhodovat! Potopit Piráty... To byl jen začátek

08.09.2021 15:55

„Chceme, aby slušní lidé měli více peněz, bezpečí a spravedlnosti. Říkáme jasně ne všem parazitům, všem příživníkům a všem nepřizpůsobivým,“ burácel Okamura při zahájení horké fáze kampaně jeho SPD, které živě přenášela i Česká televize. Jmenoval, které strany „podporují nepřizpůsobivé“. „Piráti, ČSSD a KDU-ČSL,“ ukázal. To ale nebylo vše. I premiér Andrej Babiš prý vážně „zklamal a zradil“.

Okamura odpálil kampaň SPD: Paraziti, příživníci, nepřizpůsobiví. Říkáme NE! Cizinci z Bruselu nebudou rozhodovat! Potopit Piráty... To byl jen začátek
Foto: Repro ČT42
Popisek: Lídři hnutí SPD představují vizuální podobu volební kampaně

Anketa

Má Babiš pravdu, že je třeba přivézt Ukrajince, kteří by nahradili chybějící pracovní síly u nás?

20%
56%
hlasovalo: 43106 lidí
Okamura dal jasně najevo, že nesouhlasí s jakýmkoliv omezováním kvůli covidu-19. „Chceme návrat k normálnímu životu,“ zaznělo od lídra SPD. Odmítl povinné očkování, diskriminaci a naopak požaduje uznávání protilátek proti covidu-19 a aby se děti ve školách mohly učit bez jakýchkoli podmínek. To, že není testování dětí ve školách potřeba, se podle něj potvrdilo i v posledních dnech, kdy nalezly jen zanedbatelné množství pozitivních případů u školních dětí.

Za další důležitý bod hnutí kampaně považuje heslo: „ANO slušným lidem, NE příživníkům.“ „My chceme, aby slušní lidé měli více peněz, bezpečí a spravedlnosti. Říkáme jasně NE všem parazitům, všem příživníkům a všem nepřizpůsobivým,“ burácel Okamura. Odkázal na stále neprojednaný zákon, který navrhuje ukončení pobírání dávek „nepřizpůsobivými“, ten by dle něj přinesl půl miliardy korun ročně. „Tento zákon tady ve Sněmovně zablokovali poslanci Pirátů, ČSSD a KDU-ČSL, protože oni prostě podporují nepřizpůsobivé,“ uvedl.

Třetím tématem bylo odmítnutí migrace, islámu a „diktátu Evropské unie“. Vyjádřil se, že jeho partaj odmítá krok současné vlády premiéra Andreje Babiše (ANO) znamenající „přijmutí islámských migrantů“, čímž mířil na rozhodnutí vlády pomoci afghánským spolupracovníkům Česka a poskytnutí zázemí jejich rodinám. „I Andrej Babiš zklamal a zradil… 180 islámských afghánských migrantů,“ zaznělo. Okamura odmítl jakékoli islámské a africké migranty.

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Dodal, že prosazuje referendum o vystoupení z Evropské unie a užší spolupráci v rámci Visegrádské čtyřky a s Rakouskem. „Cizinci, kteří tady s námi nebydlí a ani neumí česky, nám určují, jak tady máme žít a jak se máme chovat,“ spustil směrem k Evropské unii.



Následovalo jeho vyjádření podpory rodinám a pak páté volební heslo, při jehož představování Okamura nezadržel úsměv. „Samozřejmě chceme potopit piráty,“ vyřkl na to a přítomní mohli zhlédnout billboard s heslem „Potopíme piráty“ doplněný smajlíkem s palcem nahoru. „Je tam smajlík a palec nahoru, protože piráti prosazují přesně opačný program, než tady prezentovalo SPD,“ pobavil se k tomu Okamura. „Koalice Pirátů a STAN prosazují přijímání migrantů, přijímání eura, jsou to neomarxisti a SPD nikdy nepůjde do koalice s Piráty,“ pronesl a opět došlo na výrok, že existují pouze dvě pohlaví, který Okamura opakuje i na svých setkání s voliči.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: rak

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…