Okamura ostře. „Premiér Petr Fiala si s občany doslova vytírá zadek“

18.08.2022 18:03 | Ze sítí

Předseda SPD zveřejnil na svém Facebook příspěvek, ve kterém si nebral servírku k Petru Fialovi a současné vládě. Okamurovi zejména vadí, že šéfem civilní rozvědky zůstal Petr Mlejnek, kterého vláda neodvolala. „Tak to je fakt výsměch všem slušným lidem,“ uvedl Okamura.

Okamura ostře. „Premiér Petr Fiala si s občany doslova vytírá zadek“
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda hnutí SPD Tomio Okamura

Petr Mlejnek zůstal v čele české tajné služby i po jednání vlády. „Dlouhodobě se přátelsky stýká s Michalem Redlem, kterého policie označila za hlavu organizovaného zločinu v hnutí STAN v kauze Dozimetr. A ministr vnitra a předseda STAN Vít Rakušan na přímý dotaz České televize, aby uvedl důvody, řekl, že je nemůže sdělit, protože to je tajné,“ uvedl Okamura. 
 
 
Podle něj jde o výsměch všem slušným lidem. 
 
„Michal Redl je přitom blízkým spolupracovníkem mafiána a zločince Radovana Krejčíře a podle výpovědi exministra kultury za STAN Jiřího Bessera od samého počátku od roku 2010 ovládá Redl dění ve STAN. Vládní koalice Petra Fialy se situací kolem nového šéfa tajné služby zabývala, ale prý nenašla žádné důvody pro Mlejnkovo odvolání. A Vít Rakušan, který podle svého vyjádření o stycích Redla a Mlejnka od počátku věděl, má prý plnou důvěru všech koaličních stran, tedy ODS, TOP09, Pirátů a KDU-ČSL. Nikdo ze členů vlády dnes nepožadoval Mlejnkovo odvolání,“ neskrýval své rozhořčení Okamura. 
 
Vládní strany si podle předsedy SPD vzájemně kryjí organizovaný zločin, aby se za každou cenu udržely u moci. Do aktuální kauzy organizovaného zločinu je podle něj zapojeno dalších mnoho lidí. 
 
Hnutí SPD dle slov svého předsedy požaduje výměnu Mlejnka a odchod Víta Rakušana a celého STAN z vlády. 
 
„Organizovaný zločin a mafie prorostla za Fialovy vlády do nejvyšších pater politiky a státní správy. To je pro SPD zcela nepřijatelné,“ uzavřel Okamura.
 

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec
 
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Barbora Richterová

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

12:53 Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

Na Slovensku je rušno kolem veřejnoprávních médií. „Největší likvidátoři svobody slova se dnes pasuj…