Okamura poslancům: Hoďte Kalouska přes palubu. Naslouchejte lidem

06.08.2013 14:32

Zatímco ve skutečné demokracii o rozpuštění Parlamentu a vyjádření důvěry vládě rozhodují občané, v naší zemi má poslední slovo exministr financí Miroslav Kalousek po dohodě s předsedou ČSSD Bohuslavem Sobotkou. Myslí si to senátor a šéf hnutí Úsvit přímé demokracie Tomio Okamura, který si ve svém posledním komentáři k současnému politickému dění bere na paškál právě Kalouska.

Okamura poslancům: Hoďte Kalouska přes palubu. Naslouchejte lidem
Foto: Hans Štembera
Popisek: Senátor Tomio Okamura

Okamura poukazuje na skutečnost, že podle průzkumů si valná část obyvatelstva přeje nové volby, protože stávající rozložení sil v Parlamentu neodpovídá přání společnosti a velká část politiků ztratila důvěru. „Velká část své voliče totiž podvedla - politici slibovali úspory a pak veřejné peníze rozkrádali či nechali rozkrádat. Slibovali boj s korupcí a pak se vesele vzájemně upláceli. Slibovali nižší daně a pak je začali zvyšovat. Naslibovali mnoho a mnoho věcí, ohlupovali občany, jak se dalo, a po svém zvolení se občanům zvysoka začali vysmívat,“ ukazuje Okamura na příčiny deziluze občanů z české politiky.

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Zvoleným politikům vzkazuje, že jsou jen velmi malou menšinou, která byla pověřena tlumočit vůli občanů a zastupovat zájmy země. „Myslí si kdokoli z vás, že zájmem této země je, aby lidé jako Kalousek, Barták, Severa, Nečas, Bendl, ale také Nagyová, Kubice, Žaluda, Roman a mnoho dalších dál znásilňovali tuto zemi, parazitovali na ní, sáli z ní její poslední energii?“ ptá se a dodává, že udržovat takové lidi u koryt, to není ani pravicové, ani levicové, to je prostý zločin.

Celý příspěvek Tomia Okamury ZDE

Demokracie totiž podle jeho názoru nepředstavuje volný mandát a volnou ruku na všechna rozhodnutí. Demokratický politik je prý ten, který se každý den dívá na to, jestli jeho rozhodnutí většina podporuje, nebo ne. „Možnost nerespektovat vůli občanů je důvod, proč se naši politici zuby nehty bráni demokracii. Proč dvacet let odmítají naplnit ducha Ústavy a blokují schválení zákona o referendu, které je v Ústavě zakotveno. Proč vlastně před dvaceti lety i další prvky skutečné demokracie z návrhu Ústavy vyškrtli,“ míní Okamura.

Zloději nesmí ovládat své vyšetřovatele

S odkazem na politické aféry minulých měsíců se táže: „Chce mi tady někdo tvrdit, že ti, kdo za tenhle stav nesou přímou zodpovědnost, mají byť jen na vteřinu nějaké právo vládnout nebo vás či mě ve sněmovně zastupovat? Má někdo odvahu tvrdit, že po takových skandálech má ODS, TOP 09 a parta paní Karolíny Peake stále nárok vést tuhle zemi? Ovládat a řídit soudy, státní zástupce, policii, Finančně analytický útvar?“ Podle Okamury by se tak jednalo o nebetyčný střet zájmů, neboť spolky plné obviněných korupčníků a zlodějů by řídily své vyšetřovatele.

Z těchto důvodů se Okamura obrací na poslance, kterým podle jeho slov ještě zbyla soudnost a kteří nejsou zapleteni do žádných zlodějin, aby napomohli k rozpuštění sněmovny, a pomohli tak své zemi i občanům. „Bude hůř - věřte mi, že to, co policie šetří dnes, je jen slabounká špička ledovce. Každý den vyšetřování bude přinášet nová a nová odhalení. Dopřejte nám alespoň kousek té demokracie a dejte nám občanům možnost zvolit si poslance nové,“ uzavírá. Vždyť demokracie je prý vláda lidu, vláda spravedlnosti a práva.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nem

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…