Okamura předstihl nejen Kalouska, ale už i KDU-ČSL

08.03.2017 13:57

O čtyři desetiny procentního bodu si oproti minulému měsíci polepšilo aktuálně nejsilnější hnutí ANO a dosáhlo tak 28,9 % voličské podpory. Vyplývá to z nejnovějšího průzkumu agentury SANEP.

Okamura předstihl nejen Kalouska, ale už i KDU-ČSL
Foto: SANEP
Popisek: SANEP, logo

Druhá ČSSD ve srovnání s předchozím měsícem ztrácí osm procentních bodů a aktuálně se těší podpoře 17,1 % voličů.

Oproti minulému měsíci mírně posílila KSČM, aktuálně má podporu 12,2 % voličů. Čtvrtou nejsilnější stranou je s aktuální voličskou podporou 9,7 % ODS. Jenže už druhý měsíc zaznamenává tato strana mírný pokles. Pátou stranou, která by se dostala do Sněmovny, by byla SPD, vedená Tomiem Okamurou. S aktuální podporou 6,8 % hlasů přeskočila i KDU-ČSL a TOP 09.

Lidovci by v březnu získali podporu 6,7 % hlasů. Poslední stranou, která by aktuálně získala poslanecká křesla, by byla TOP 09 se ziskem 5,4 % hlasů. Žádná další politická strana či hnutí by aktuálně nepřekročilo pětiprocentní hranici nutnou pro vstup do Sněmovny.

Celý průzkum ZDE

Pod pětiprocentní hranicí by se tak v březnu, stejně jako i v předchozích měsících umístila se ziskem 3,4 % hlasů Česká pirátská strana. STAN by aktuálně získal podporu 2,1 % hlasů shodně se SZ. Úsvit-NK má pak aktuální podporu 0,2 % voličů.

Internetový průzkum společnosti SANEP byl proveden ve dnech 2.–6. března na vybrané skupině 2215 dotázaných, kteří představují reprezentativní vzorek obyvatel ČR starších 18 let.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

10:25 „Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

Spor o umístění stíhaček Spitfire s motýlími křídly na fasádě pražského obchodního domu Máj vyústil …