Okamura přijel mezi davy, bouřil proti nepřizpůsobivým, napadl Václava Moravce a kritizoval lezení do zadku

28.04.2014 8:14 | Zprávy

REPORTÁŽ Na vysávání rozpočtu nepřizpůsobivými upozorňoval šéf Úsvitu Tomio Okamura na jarním veletrhu Flora Olomouc. Přijeli s ním i někteří kandidáti do Evropského parlamentu, kteří obcházeli návštěvníky hanácké metropole s peticí a žádali o podporu ve volbách. Kromě Úsvitu si Floru vybrala pro kontaktní kampaň i známá exmoderátorka Eva Jurinová, kandidátka Republiky.

Okamura přijel mezi davy, bouřil proti nepřizpůsobivým, napadl Václava Moravce a kritizoval lezení do zadku
Foto: Daniela Černá
Popisek: Okamura při debatě s občany na olomoucké Floře

Na několikadenní veletrh zavítají každoročně desítky tisíc lidí a také letos tam nebylo k hnutí. Tým Úsvitu vyrazil na olomouckou přehlídku květin s letáky, peticí a píšťalkami. Petici za zpřísnění imigrační politiky EU nechávala lidem podepisovat také trojka kandidátky do Evropského parlamentu Kateřina Radostová. Ta vysvětlila i důvod rozdávání reklamních píšťalek s její podobiznou a logem Úsvitu. Hnutí totiž chce, aby Evropa pískala spravedlivě.

„Více jak 70 procent našeho obyvatelstva situaci s imigranty vnímá jako větší či menší problém. Podle zkušeností se sbíráním podpisů pod petici mohu říct, že jsme například v Ústí nad Labem za dvě hodiny nasbírali přes 500 podpisů. Teď jsme na Moravě a problém vnímají občané úplně stejně. Je to jedno z nejzásadnějších témat, ke kterému by se naše vláda měla nějak postavit,“ popsala Radostová. „Evropská unie by ráda začala přesouvat nepřizpůsobivé, kteří v podstatě přebývají v ostatních státech, do jiných zemí, kam patříme i my. Pan Okamura inicioval tuto petici v rámci České republiky, ale dnes už se jeho názory uchytily i v jiných členských zemích. Je to vážné téma,“ dodala.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Daniela Černá

Mgr. Ondřej Krutílek byl položen dotaz

Je podle vás správné, že třetí nejsilnější frakce nemá žádné zastoupení ve vedení EP?

Vždyť ti politici zastupují spoustu občanů, kteří jim asi z nějakého důvodu dali svůj hlas. A i když jde zjevně o kritiky toho, jak EU funguje, upřímně, není ta kritika na místě a obecně není kritika potřeba? Nemyslíte, že je třeba, aby se fungování EU změnilo? Na mě to teď působí tak, že tam rozhod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

17:40 Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

Předsedkyně Evropské komise (EK) Ursula von der Leyenová s českou nominací ministra průmyslu a obcho…