Okamura přišel do rádia a byl k nezastavení: Migrant v Havířově poplival prodavačku. Manipulace prvního řádu v pořadech ČT...

19.03.2017 18:50

Hostem nedělního pořadu Pressklub na rádiu Frekvence 1 byl Tomio Okamura. A ten si rozhodně nebral servítky, ať už šlo o dění v Poslanecké sněmovně či jeho názor na Českou televizi.

Okamura přišel do rádia a byl k nezastavení: Migrant v Havířově poplival prodavačku. Manipulace prvního řádu v pořadech ČT...
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tomio Okamura

Moderátor nejprve upozornil, že nejdůvěryhodnějším politikem v Česku je Slovák Andrej Babiš a „Japonec“ Tomio Okamura. Proti tomu se host debaty ohradil. Vysvětlil, že je po matce napůl Moravák, jeho tatínek byl z poloviny Japonec a z poloviny Korejec. Japoncem se necítí být i proto, že v Japonsku žil pouhých devět let, zbylých 35 let svého dosavadního života žije v Česku.

Svěřil se s tím, že každý den pracuje až do dvou hodin v noci. „Dnes jsem šel spát v půl čtvrté,“ podotkl.

Přiznal, že se zabývá myšlenkou kandidovat na prezidenta. Nyní jsou ale pro Stranu přímé demokracie (SPD) prioritou sněmovní volby. Politický program SPD je prý nepohodlný pro ČSSD a další tradiční politické strany. Prioritami SPD je odvolatelnost politiků a přijetí zákona o referendu.

Na přímou otázku, zda se v souboji o post prezidenta postaví Okamura Zemanovi, zazněla odpověď, že „asi ne“. Okamura je rád, že u nosných témat má s Milošem Zemanem stejný či podobný názor. Například názor na migraci či na pronikání islámu do ČR. Rozdílná stanoviska mají ohledně eura. SPD odmítá přijetí společné evropské měny. Zeman také na rozdíl od SPD odmítá vystoupit z EU.

Je nutné uzákonit hmotnou odpovědnost politiků

Okamura kritizoval současnou vládu mimo jiné za to, že nadále trvá podpora nepřizpůsobivých, zatímco důchody „jsou žalostné“, a to stejně jako v době, kdy byl ministrem financí Miroslav Kalousek (TOP 09).

Okamura také zopakoval, že SPD navrhuje zákon o přímé hmotné odpovědnosti politiků. Dokud prý nebude uzákoněna hmotná odpovědnost politiků, k „dobré politice se nedobereme“.

Jaký má SPD koaliční potenciál? V první řadě by koaliční strany musely souhlasit s přijetím zákona o referendu, to je klíčová podmínka SPD. Další je zákon o odvolatelnosti politiků. Podle Okamury je totiž potřeba nad politiky kontrola i během volebního období. Uvedl to na příkladu současné vlády, která podle něj nemá mandát od voličů, a přitom natrvalo dobrovolně přijímá muslimské migranty. Za současné vlády se prý výrazně zhoršila bezpečnostní situace v naší zemi.

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

V Havířově mají s migranty problémy

Poukázal na to, že vánoční trhy byly obehnány betonovými zátarasy a v ulicích byli v předvánoční době vojáci se samopaly. „Zeptejte se občanů Havířova, jaké mají problémy s migranty,“ uvedl.

Na dotaz moderátora, jaké že to problémy jsou, pak upřesnil, že jeden z migrantů poplival prodavačku v supermarketu a lidé si stěžují také na agresivní chování dětí migrantů ve škole. Město Havířov, kterému vládne koalice stejných stran jako na vládní úrovni, s tím prý odmítá cokoliv dělat.

Proto vznikla petice proti přijímání migrantů, kterou prý podepsalo několik tisíc občanů Havířova. Okamura se chystá tuto petici předat na zastupitelstvo města, na kterém hodlá také vystoupit.

Ohledně situace ve sněmovně prohlásil, že v první řadě se domlouvá vždy Sobotka s Kalouskem. Komunisté jsou prý inertní a čekají na chyby, které udělají ostatní. ODS se snaží vystupovat, ale podle Okamury má „neuvěřitelné máslo na hlavě“. „Po mých zkušenostech ve sněmovně je možné úplně vše, spojuje se kvůli výhodné politické dohodě pravice s levicí.“

Okamura se pustil i do tvrdé kritiky České televize. „Lžou, jako když tisknou, a manipulují,“ podotkl s tím, že „manipulace prvního řádu“ se objevují v pořadech Reportéři ČT Marka Wollnera a 168 hodin Nory Fridrichové. SPD navrhuje přímou volbu ředitele ČT. „Je potřeba, aby ředitel nebyl závislý na politických tlacích, ale aby byl odpovědný občanům ČR,“ dodal Okamura.

  • Celý rozhovor z pořadu Pressklub na Frekvenci 1 si můžete POSLECHNOUT ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…