Okamura prosazuje zásadní protikorupční opatření

22.06.2022 11:26 | Ze sítí

SPD chce uzákonění přímé osobní, hmotné a trestní odpovědnosti politiků. V souvislosti s korupční kauzou a organizovaným zločinem ve vládním hnutí STAN je také podle předsedy Okamury jediným řešením demise celé vlády. „Vzájemně kryje organizovaný zločin, korupci a mafii. Měl by zasáhnout prezident Zeman,“ uvedl Okamura.

Okamura prosazuje zásadní protikorupční opatření
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda hnutí SPD Tomio Okamura

Podle předsedy SPD by měl platil zákon z pera SPD, který již léta navrhují, a to, aby politici měli přímou, hmotnou a osobní a trestní odpovědnost, jako mají například šéfové velkých firem i ředitelé škol.
 

Anketa

Buď, anebo. Komu věříte?

hlasovalo: 3021 lidí
„Je tam ta péče řádného hospodáře a budou mít přímo odpovědnost za ty veřejné prostředky, které spravují, tak si myslím, že by tyto kauzy nebyly nebo bylo by jich mnohem méně,“ myslí si Okamura s tím, že přímá odpovědnost právě v politice chybí.
 
„V těch zemích, kde přímá demokracie je, tak je skandálů mnohem méně. Myslím, že dochází na moje slova, je to možná taková výzva k těm především vládním i současným vládním stranám, protože SPD nikdy ve vládě nebylo, pojďme udělat nějaké změny směrem k té přímé demokracii, zákony SPD jsou podané ve Sněmovně, ať prostě tu politickou kulturu zlepšíme. Já samozřejmě budu v tom případě přímo zodpovědný, já se tomu ale absolutně nebráním,“ uvedl Okamura. 
 
Také připomněl, že aktuální korupční kauzy si již všimli i v zahraničí a píšou o ní i zahraniční média. 
 
 
„Vláda Petra Fialy dělá obrovskou ostudu všem našim občanům, teď těsně před předsednictvím ČR Evropské unii, které začíná od 1. července. V zahraničí si kvůli Fialově vládě o nás myslí, že jsme zkorumpovaná nedůvěryhodná země. Vláda poplivala image všech slušných lidí v naší republice,“ uzavřel Okamura.  
 

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Barbora Richterová

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ewa Farna zazpívá v Kolíně na náměstí. Dostane za to 617.584 korun

10:50 Ewa Farna zazpívá v Kolíně na náměstí. Dostane za to 617.584 korun

ParlamentníListy.cz si v posledních týdnech všímají řady smluv, které přibývají ve veřejných registr…