Okamura si půjčil psa a jel ho vyvenčit do Teplic před očima muslimů. Na demonstrativním pochodu pejskařů to vřelo

24.07.2015 22:55

REPORTÁŽ, VIDEO Tomio Okamura v pátek kolem osmé hodiny večer dorazil do Šanovského parku v Teplicích s vypůjčeným psem. S plyšovým přišel teplický zastupitel Dominik Feri. Připojili se tak, ovšem každý zvlášť, k demonstrativnímu pochodu milovníků čtyřnohých přátel. Chtěli tak dát arabským hostům v lázeňském městě najevo, k čemu zdejší park slouží a že se z něj nenechají jen tak vystrnadit.

Okamura si půjčil psa a jel ho vyvenčit do Teplic před očima muslimů. Na demonstrativním pochodu pejskařů to vřelo
Foto: Lucie Bartoš
Popisek: Tomio Okamura venčí psa v Šanovském parku v Teplicích, kde denně piknikuji arabští hosté zdejších lázní.

K piknikování s odhazováním odpadků a uzurpování jen pro arabskou klientelu teplických lázní totiž tento centrální park, z něhož byli místní postupně plně vytlačeni, podle jejich mínění není. To jsou střípky z toho, na co si zdejší obyvatelé směrem k muslimské komunitě stěžují již dlouhou dobu.

Co jim také hlava nebere, jsou výdaje na takzvaného „multikulturního koordinátora“. „Radnice na něj dala půl milionu. Má nám to tu vysvětlovat, dává do obchodů a restaurací brožurky. To je tedy pěkně vágní náplň,“ říká pro ParlamentníListy.cz jedna paní a kroutí hlavou.

Úprk před náporem pejskařů

Arabských hostů je dnes v jinak muslimy přelidněném parku neobvykle poskrovnu, když se začínají objevovat obyvatelé s pejsky. Pár chlapců se projíždí na bruslích, posedávající ženy v černých hábitech a burkou zacházejí do domů. „To je tím, že oni jim dali avízo, že tu bude tato akce,“ křikla na Okamuru jedna z přítomných. Za tím právě podle nich stojí tento koordinátor.

Tomio Okamura dorazil s černým velkým chlupáčem. „To není můj pes. S naším bišonkem odjela přítelkyně na dovolenou do Rumunska. Takže jsem si na dnešní venčení půjčil psa od kamarádky,“ řekl ParlamentnímListům.cz a jal se reagovat na informaci o speciálním koordinátorovi. „Já bych to dal radši než na koordinátory seniorům nebo postiženým lidem. A to ještě dá vláda miliardu na uprchlíky, kteří ani uprchlíky nejsou. Miliardu, kterou ale vydělali ti senioři!“ „Ten koordinátor je jinak nějaký lékař,“ poznamenává ještě kdosi.

Jeden z hloučků začínají více sledovat přítomní policisté. Někdo zřejmě chtěl akci využít k provokaci, ale nakonec je mladík utišen, přestože vykřikuje něco o tom, že si v parku může dělat, co chce: „ Je přece svoboda.“

Okamura: Parcely Arabů? Ale vždyť jim to prodává Čech!

Během venčení s lidmi Tomio Okamura probírá spoustu témat. Nejdříve se s ním asi deset až patnáct minut postupně mnoho z nich fotografuje. Jedna z žen burácí nad tím, že se tu Arabům rozprodávají parcely na Teplicku. „Ale kdo jim to prodává?“ ptá se Okamura. „No, bejvalej starosta!“ zdůrazňuje tu hrůzu dotyčná. „No, vidíte to. To je ono – Češi jim to prodávají!“ reaguje Okamura a naváže na to špatnou politikou, morálkou a zákony v této zemi včetně konkrétních příkladů, kdy se pokusil o změny, ale „Babiš a Sobotka“ jsou ti, kteří všechno ´brejknou´. Ani do České televize už ho nezvou a podobně. Musíme prý vydržet do dalších voleb.

Jiná paní vypráví své zkušenost s přístupem ze strany arabských žen, není úplně rozumět, o jakém prostoru a příležitosti hovoří: „Oni přijdou se nažrat, to je dobytek. Oni ještě chtěj, abychom se o ně starali!“ „No vy jim budete dělat služku,“ vysvětluje jí budoucí vývoj vedle stojící žena. „Tady to vidíte. Kdo je tady extremista? My ne. Já ne. Ale vláda to je!“ komentuje mimo jiné Okamura. Přísun tisíců imigrantů z Afriky či Arábie do České republiky, na které nemáme peníze a dojde ke zvýšení kriminality, a proti vůli drtivé většiny národa, to je do nebe volající extremismus, je přesvědčen Okamura, podle něhož právo šaría patří do středověku.

Oni to ale s námi myslí dobře

Notuje si s chlapíky, že uprchlíci, o které se Evropa má starat, vůbec nejsou zubožení. „Jsou to mladí muži od dvaceti do třiceti let,“ souhlasí s konspiračními teoriemi o nastrčených islámských bojovnících politik. „Děje se to vše proti vůli většiny občanů,“ dodává v souladu se svým předešlým komentářem, že extremistická je současná vláda Sobotky a Babiše.

Debata s lidmi trvá dlouho, že jsou pejsci chvílemi až netrpěliví, když se v diskuzi Okamura a ostatní zastavují. „Oni sem ti muslimové ale přijíždějí v dobrém přesvědčení, vážně,“ říká Okamura k uprchlíků, kteří jako téma pálí asi největší skupinu přihlížejících. „Oni sem přijíždějí, aby nás, Evropany, převychovali. Abychom se chovali tak, jak je to správné,“ dodává.

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Feri s plyšáčkem

S plyšovým psíkem dorazil teplický zastupitel TOP 09 Dominik Feri, nejmladší radní v České republice, který má předky v Etiopii, což je z jeho neobvyklého vzhledu patrné. „Já to vidím jako paralelu s naším dovolenkováním: například když jedeme do Egypta, jsme v kontaktu s cizí kulturou, chováme se podle svých zvyklostí, nicméně jsme separováni v rezortu na okraji města. V Teplicích je problém, že tím rezortem je intravilán města, jeho lázeňské centrum,“ zmínil mimo jiné.

Politici TOP 09 varovali před xenofobními náladami, které v Teplicích podněcují některé spolky i poslanci. Radní města za TOP 09 Dominik Feri vyzval ke korektní diskusi o návštěvnících tamních lázní. Jedině diskuze podle něj vyřeší problém. "Vyhrocené emoce ničemu nepomohou, lidé by se neměli nechat manipulovat extrémisty," říká Dominik Feri.

Akce procházka se psy měla oficiálního organizátora, a to Blok proti islámu, respektive jeho koordinátorku pro Ústecký kraj Ivu Procházkovou. „Jde nám o poklidnou procházku. Je oficiálně na radnici hlášená. A jde o nepolitickou akci,“ hlásá dopředu. S Tomiem Okamurou se na chvíli setká, ale každá ze skupinek si jde svou cestou. I Procházková je ale pod palbou nářků Tepličanů, kteří se cítí ve svém parku terorizováni. „Oni si jedli, hodovali a nám řekli, ať jdeme pryč,“ stěžuje si jedna z obyvatelek. „To nemůžou. V takovém případě volejte policii,“ reagovala Procházková.

Jen chceme zpět, co nám vzali

Ve skupině se mísí členové „Přátel čtyřnohých miláčků“. „Tohle není žádná ´akce´. Jen se chcem vrátit k tomu, co tu bylo před lety. Kdy sem chodily maminky, děti si hrály na pískovišti. Hrála tu teplická filharmonie, děti z mateřinek zde měli vystoupení,“ uzavírá hlavní smysl setkání v parku jejich představitelka Lenka Šimáčková.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Lucie Bartoš

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet

19:36 „Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet

Dva roky po sobě poklesl v Česku počet narozených dětí přibližně o deset tisíc, což činí úbytek zhru…