Okamura staví domy ze strachu! Redaktorka Respektu přeběhla chodbu do DVTV a vykládala tam, co zjistila o „českém teroristovi“

24.01.2019 21:03

Reportérka Respektu Ivana Svobodová přeběhla v karlínském centru vydavatelství Zdeňka Bakaly Economia do studia DVTV, kde rozcupovala politiku Tomia Okamury a jeho hnutí Svoboda a přímá demokracie. Okamura prý v lidech vyvolává strach, který posléze přetavuje v politické body, ale i ve finanční zisky. A ze zisků si pak staví dům. Okamura má tedy dům vystavěný ze strachu.

Okamura staví domy ze strachu! Redaktorka Respektu přeběhla chodbu do DVTV a vykládala tam, co zjistila o „českém teroristovi“
Foto: Printscreen vysílání ČT
Popisek: Důchodce Jaromír Balda před soudem

Ivana Svobodová nenechala v rozhovoru pro internetovou televizi DVTV nit suchou na Okamurovi a jeho hnutí Svoboda a přímá demokracie. Okamura uspěl ve volbách prý proto, že dokázal vyděsit dostatečné množství českých seniorů. Díky tomu získal hlasy ve volbách, politický vliv i peníze. Tak to alespoň vidí Svobodová.

Okamurovo vyvolávání strachu poznamenalo i život českého seniora Jaromíra Baldy, který byl před několika dny odsouzen za spáchání teroristického aktu. Sympatizant SPD měl prý počítač plný materiálů o migrantech, kteří se na nás valí. Postarší muž prý nechápal, že to jiní lidé nevidí. Právě proto, aby je vyburcoval, rozhodl se spáchat teroristický čin.

Po většinu života byl přitom Jaromír Balda klidným občanem, který nepáchal ani dopravní nehody. „Jeho manželka si myslela, že se dívá na nějaká lechtivá videa na stará kolena, tak ho nechali být,“ prozradila Svobodová. A takhle to dopadlo. Balda vstoupil do SPD a začal chystat teroristický útok.

„On měl pocit, že jediný Tomio Okamura a s ním prezident Miloš Zeman jsou jediní, kteří to chápou, že jsou jediní, kteří nás mohou vyvést z toho marasmu. Jedině oni chápou, že tu zemi je třeba skutečně oplotit a zachránit nás před tím strašným nebezpečím. Pan Balda žil v dojmu, že je ve válce,“ pokračovala Svobodová s tím, že se Balda postupně proměnil ve fanatického zastánce Tomia Okamury.

I u soudu zaznělo, že s ním manipulovaly významné osobnosti. „To je samozřejmě Tomio Okamura,“ poznamenala novinářka. Balda prý věřil, že se německá kancléřka Angela Merkelová změnila v podstatě v Adolfa Hitlera a tato dáma nás spolu se silami ze Západu nechá na pospas muslimům.

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

SPD dala od Baldy ruce pryč a krátce poté, co byl senior odsouzen, si prý Okamura zase dával na Facebook videa, v nichž varoval před přívalem migrantů. „Skupina Tomia Okamury vytváří v lidech strach. Ale to je čistej kšeft. On z toho má volební body, on z toho má peníze v pokladně, on si z toho staví dům tady v Praze,“ vypálila novinářka. „Každá ta cihla je upletená ze strachu těch lidí, kteří mu to přinášejí. Ten obraz mi zůstává v mysli, hned tak mi z ní nevymizí a myslím si, že nikomu z nás by neměl,“ pokračovala.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…