Okamura vytáhl čísla a bouchl do stolu: Fialo, vraťte peníze důchodcům!

14.02.2023 19:20 | Ze sítí

Předseda SPD Tomio Okamura zveřejnil na svém facebookovém profilu další video, ve kterém informuje o aktualitách. Nyní se věnoval obrovskému zdražování, které podle jeho slov pokračuje, a exekucím. „Fialova vláda a ministr práce a sociálních věcí Jurečka připravili seniory, zdravotně postižené občany, vdovy, vdovce a sirotky až o tisíce korun,“ udeřil ve videu Okamura.

Okamura vytáhl čísla a bouchl do stolu: Fialo, vraťte peníze důchodcům!
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda SPD Tomio Okamura

Inflace v České republice se opět zvýšila. V prvním měsíci tohoto roku vzrostla na 17,5 procenta z prosincových 15,8 procenta. A Okamura zveřejnil konkrétní čísla.
 
„V meziročním růstu cen základních životních nákladů je situace ale mnohem horší: ceny elektřiny vzrostly o 36,4 procenta, ceny zemního plynu o 87 procent, ceny tepla a teplé vody o 44,7 procenta. Astronomicky zdražily i potraviny. Cena mouky stoupla o 44,2 procenta, cena vepřového masa o 36,8 procenta, cena polotučného mléka o 39,5 procenta, cena cukru o 84,7 procent a cena vajec dokonce o 85 procent. Doslova katastrofální je meziměsíční nárůst cen elektřiny, a to o 140 procent. Toto lednové zrychlení inflace nemá v Evropě obdoby, meziměsíční růst cen o 6 procent je jednoznačně nejvyšší ze všech evropských zemí. Kromě Slovenska nikde jinde už totiž meziměsíční růst inflace nepřesáhl jedno procento, v mnoha zemích ceny dokonce klesly,“ uvedl ve videu Okamura. 
 
 
Viníkem všech těchto skutečností je podle předsedy SPD současná vláda Petra Fialy. SPD dle jeho slov řešení vládě nabízela již dávno. 
 

Anketa

Má obžalovaný Dominik Feri vaše sympatie?

3%
96%
hlasovalo: 8116 lidí
„Jde zejména o zajištění přímého prodeje u nás vyrobené levné elektřiny bez zprostředkování burzou českým občanům a firmám, krátkodobě pak o výrazné snížení takzvaných cenových stropů na elektřinu a plyn a o přechodné snížení daně z přidané hodnoty u základních potravin a léků na nulu,“ vysvětlil Okamura. 
 
Druhým tématem byly exekuce, kdy podle něj vláda a ministr práce a sociálních věcí Jurečka připravili seniory, zdravotně postižené občany, vdovy, vdovce a sirotky až o tisíce korun. 
 
„Už potřetí během jednoho roku nedokázali zajistit, aby se zvýšení nezabavitelné částky u exekucí, na které mají ze zákona nárok, promítlo do výše jejich důchodů. Je to ostudné a neomluvitelné selhání! Od 1. ledna se tato nezabavitelná částka nařízením vlády zvýšila zhruba o dva tisíce korun na osobu, ale Česká správa sociálního zabezpečení pod vedením ministra Jurečky to opět, opakovaně, nestihla zúřadovat a namísto důchodcům poslala tyto peníze exekutorům. Což je skandální samo o sobě – a zvlášť v době, kdy důchodci kvůli vládou způsobené drahotě čekají doslova na každou korunu pomoci navíc,“ řekl Okamura. 
 
SPD proto vyzvala premiéra Petra Fialu, aby z této skutečnosti vyvodil personální opatření. „A aby vláda urychleně předložila konkrétní řešení, jak vrátit důchodcům tyto peníze, o které je svou neuvěřitelnou neschopností připravila,“ uzavřel Okamura.
 

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec
 
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Barbora Richterová

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…