Okamura vzkazuje: Nejsme žádní zoufalci, patříme do velké rodiny úspěšných evropských poliitků

22.04.2018 11:49

Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie Tomio Okamura tvrdí, že média na něj a jeho hnutí pořádají štvanici a šíří o něm lži. Jednou ze základních lží prý je, že Okamurovo hnutí je v podstatě malé a bez vlivu. A jaká je pravda? Okamura je podle svých vlastních slov hrdý na to, že patří do velké rodiny evropských politiků, kteří dokázali uspět ve volbách ve svých zemích.

Okamura vzkazuje: Nejsme žádní zoufalci, patříme do velké rodiny úspěšných evropských poliitků
Foto: Archiv PLTV
Popisek: Tomio Okamura v pořadu Horké téma

V textu uveřejněném na sociální síti Facebook Okamura zdůrazňuje, že jeho SPD neohrožuje pozici Česka na mezinárodní scéně, jak to tvrdí veřejnoprávní média.

„Tato argumentace je jen pouhou součástí zoufalé mediální štvanice proti SPD, ale stejně jako ostatní akce i tato se zakládá na nečestné manipulaci s fakty a nepravdě. Jaká je ale pravda? SPD není osamoceným ostrůvkem všelikých -istů v ČR, je nutné přiznat, že je to přirozený produkt současné doby, jelikož je to výsledek vývoje a dění v Evropě, odrazem toho, jak Evropané z jednotlivých států vnímají nekompetenci dosavadních vládnoucích elit, eurokomisařů a narůstající byrokracii v EU. Je výsledkem a odrazem toho, co se díky migrační krizi děje v západní a severní Evropě. Je výsledkem odporu obyvatel proti bezduché propagandě poslušné multikulti sebevraždy evropských národů,“ píše Okamura.

„SPD je (jako jediné neeuroparlamentní hnutí) členem europarlamentní frakce ENF (Evropa národů a svobod). Spolupracuje tedy s vlasteneckými a demokraticky zvolenými stranami téměř celé Evropy – Lega du Nord (Matteo Salvini), FPO (Hans Christian Strache), Front National (Marine Le Penová), nizozemské Strany pro svobodu (Geert Wilders), AfD a další, z nichž některé jsou ve vládě, některé se umístily velmi vysoko ve volbách a o vládě jednají a některé zastávají pozice silné opozice. Tyto strany jsou ve světě respektované navzdory snahám místních pisálků,“ pokračuje ostře.

Ten, kdo uráží SPD, podle Okamury uráží i její zahraniční partnery. Okamura je podle svých vlastních slov hrdý na to, že patří do této rodiny evropských politiků, kteří dokázali se svými myšlenkami výrazně uspět na politické scéně.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

12:53 Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

Na Slovensku je rušno kolem veřejnoprávních médií. „Největší likvidátoři svobody slova se dnes pasuj…