Okamura zaplavil internet šokující zprávou o "Afričanech, cikánech a Rumunech". Pátrali jsme, kde ji vzal. A objevili jsme...

01.06.2015 16:53

Tomio Okamura zveřejnil na svém facebookovém profilu vlastní videonahrávku, ve které rozebírá údajnou novou vlnu kriminality, spojenou s uprchlíky. Podle jeho slov se imigranti v Itálii vloupávají do obydlených domů a zabírají je. Okamura zároveň apeluje na své voliče, aby si uvědomili, jaké že to naprosto nepřijatelné kroky podniká naše vláda. ParlamentníListy.cz se pokusily ověřit alarmující informace uvedené na videu a vypátraly následující.

Okamura zaplavil internet šokující zprávou o "Afričanech, cikánech a Rumunech". Pátrali jsme, kde ji vzal. A objevili jsme...
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tomio Okamura

Okamura informuje o nové vlně zločinu, která se údajně rozmáhá v Itálii. Říká, že černí Afričani, cikáni a Rumuni obsazují již zabydlené byty a jejich původním obyvatelům nezbývá než se sestěhovat s příbuznými, jinak že uprchlíci vyhrožují pácháním sebevražd skoky z oken.

Vzhledem k tomu, že se jedná o vcelku vážné obvinění, nedalo nám to a začali jsme hledat, co je na tom pravdy. Nejúdernější část Okamurova proslovu, týkající se přímo imigrantů a jejich zločinnosti, je ve skutečnosti článek, který se ve zcela stejné podobě objevil na několika českých serverech. Poprvé v březnu na Pravém prostoru, dále pak v květnu Obrázkovém světě a následně na Czech Free Press či Nové republice.

Ze kterého zdroje čerpal Tomio Okamura, to konkrétně nevíme, víme však, odkud čerpaly české zpravodajské servery. Původní zdroj zprávy pochází ze serveru Netzplanet.net.

"Anonymní příspěvek" na německém webu

Jedná se o příspěvek nějakého Maria Frantini, který byl uveřejněn 12. prosince 2014 na německém serveru Netzplanet.net a je u něj popisek „Anonymní příspěvek“ a dále také „Dopis od čtenáře“, a všichni jej, včetně Okamury, přejali v nezměněné formě. Narozdíl od něj se ovšem zmíněné české servery nezdráhaly uveřejnit, kde přesně tuto informaci získaly. Zde však cesta článku končí.

Pro Okamuru ale ne, na tento neověřený článek ve svém videu narouboval všechno zlé, co naše vláda dělá a žádá o Vaši podporu v boji proti ilegálním imigrantům, kteří "přišli rozbít naši zem".

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: spa

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

21:30 „Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

Horní komora Parlamentu se rozhodla sněmovní verzi novely občanského zákoníku ohledně uzavírání part…