Olympionici jsou příkladem celé společnosti. Sportujte a budete výkonnější, radí Sehnal

28.07.2021 12:51

První úspěchy z olympiády jsou nejen v podobě medailí, ale i skvělých výkonů, které na první místa zpravodajství neproniknou. Podle šéfa Aliance pro budoucnost Pavla Sehnala jde o skvělý příklad pro celou společnost. “Lidé, kteří sportují, jsou výkonnější a zodpovědnější i v běžném životě,” uvádí na základě vlastních zkušeností.

Olympionici jsou příkladem celé společnosti. Sportujte a budete výkonnější, radí Sehnal
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pavel Sehnal

“Jsem sportovec, rád sportuji a rád se na sport dívám. Vidíte na tom osobní příběhy jednotlivých závodníků, které pro mě jsou motivující. Toto je přesně to, co jako společnost od sportu očekáváme. Aktivní sportovec by měl být vzorem pro běžné občany, aby i oni sami uvažovali nad rozsahem svých fyzických aktivit a zařadili do svého života více sportu,” sděluje Sehnal.

Motivace z hlediska houževnatosti a důkladné přípravy ve sportu se podle jeho slov velmi pozitivně přenáší do pracovní oblasti. “Vidím to každý den, když jednám se zaměstnanci ve svých firmách. Ti, kteří sportují, jsou pracovitější, houževnatější, zodpovědnější a v neposlední řadě mají i větší smysl pro fair play. Drobné věci, kterých se zaměstnanci dopouští, jsou v případě sportovců téměř na nule. Sportovec má určité zvyklosti a životní pravidla, kterých se řídí i v pracovním procesu. Nejen proto jako Aliance pro budoucnost dáváme zelenou sportu ve všech formách,” prozrazuje.

“Zajímavé je, že na olympiádu se probojovaly i některé menšinové sporty. Například basketbal tři na tři, který se hraje na jeden koš. Přesně to typ sportu, který nejspíš vznikl na malých sportovních pláccích mezi obytné zástavby. Potvrzuje se, co jako Aliance pro budoucnost dlouhodobě tvrdíme, že není potřeba stavět jen obří miliardová sportovní centra, ale naopak je nutné podporovat malá sportoviště na sídlištích, v obcích apod.,” zopakoval Sehnal svůj dlouhodobý názor.

Českým reprezentantům se dosud na olympiádě povedlo získat dvě medaile. “Máme krásnou stříbrnou od single kanoisty a jednu bronzovou ze šermu. Osobně si ale velmi cením výkonu našeho silničního cyklisty pana Kukrleho, protože v pelotonu skvělých jmen dokázal vydržet v úniku 180 kilometrů a nakonec skončil 36., což není žádná ostuda. Čtyři hodiny vezl český dres na špičce pelotonu, to byla skvělá reprezentace! Obdivuhodný výkon. Tyhle příběhy možná jednou svět zapomene, protože se budou sčítat hlavně medaile, ale pro propagaci sportu a České republiky jsou důležité i tyto příběhy,” dodává Pavel Sehnal.

Ing. Pavel Sehnal

  • Praha bez chaosu
  • zastupitel měst. části

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radim Panenka

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Moravský espéďák: Rusko už za dva roky nebude existovat. Psali analytici z USA

20:17 Moravský espéďák: Rusko už za dva roky nebude existovat. Psali analytici z USA

Moravský kandidát SPD a Trikolory do Evropského parlamentu Boris Latýn ve svém komentáři zmiňuje ana…