Ombudsman k poslancům: Pokud mě budete ignorovat, rezignuji

07.06.2012 16:24

Pavel Varvařovský ve čtvrtek opět pohrozil svou rezignací na funkci veřejného ochránce práv. Důvodem by mohla být ignorace jeho doporučení úpravy zákonů parlamentem. Poslancům to řekl při projednávání výroční zprávy o činnosti jeho kanceláře za loňský rok.

Ombudsman k poslancům: Pokud mě budete ignorovat, rezignuji
Foto: hns
Popisek: Ombudsman Pavel Varvařovský

„Pokud by ten trend v oslyšení a nikoli vyslyšení mých doporučení měl pokračovat, budete si muset na konci roku najít nějakého jiného veřejného ochránce práv,“ citují Varvařovského vzkaz poslancům Novinky.cz. Podobnou vyhrůžku podal i loni.

Dále ombudsman poukázal na svůj požadavek ohledně rušení povinnosti části lidí bez práce hlásit se na pobočkách České pošty pod hrozbou vyřazení z evidence uchazečů o zaměstnání. Ministerstvo práce tím chce zamezit práci načerno. Jenže podle Varvařovského to odporuje lidské důstojnosti. „Dostavovat se na místo, kde neposkytnou žádnou asistenci v získání zaměstnání, je svého druhu zvrhlost,“ uvedl dříve.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jno

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

10:21 To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

„Konečně se lidi chytili a začínají se pěkně udávat. Napráskali řezníka, co nadával na Ukrajince, a …