Omnipol posílá do jihovýchodní Asie letadla L 410 z Kunovic

16.06.2023 14:36 | Tisková zpráva

Jak se zdá, obchodní mise premiéra Petra Fialy do jihovýchodní Asie, během které mimo jiné podporoval dodávku českých letadel hned do několika zemí tohoto regionu, přináší první konkrétní ovoce. V těchto dnech oznámila společnost Omnipol, že podepsala smlouvu s uzbeckou leteckou společností na prodej dvou letounů L 410. Ty se vyrábí v kunovické továrně Aircraft Indisturie, kterou získal Omnipol vloni do svého portfolia od původního ruského majitele.

Omnipol posílá do jihovýchodní Asie letadla L 410 z Kunovic
Foto: Archiv Omnipol
Popisek: V Taškentu byla podepsána smlouva mezi společnostmi OMNIPOL a Uzbekistan Airways na prodej letounů L 410 UVP-E20

„Je to pro nás velká čest, že letadla naší výroby budou součástí tak významných aerolinií, jako jsou právě Uzbekistan Airways, u nichž budou zajišťovat spojení na regionálních trasách. Naše letouny jsou pro tento typ dopravy v náročných podmínkách ideální, “ řekl Jiří Podpěra, prezident společnosti Omnipol.
 
Uzbekistan Airways je národní civilní dopravce v Uzbekistánu zajišťující letecké spojení po celém světě. Pyšní se dlouhou historií a rozsáhlou moderní flotilou včetně strojů typu Boeing 787 či Airbus A330. Jedná se o jednu z nejvýznamnějších leteckých společností v regionu střední Asie. Svoji letovou základnu se nyní rozhodlo v rámci oživení a podpory rozvoje infrastruktury vnitrostátních letů rozšířit o dva kusy strojů od českého tradičního výrobce dopravních letounů, Aircraft Industries. 
 
„Požadovaná letadla jsou upravena na základě požadavků zákazníka, a to s kapacitou 19 pasažérů se zavazadly, celokoženými sedačkami a klimatizací pro plné pohodlí cestujících. První část dodávky je plánována již na červenec, druhá potom na konec letošního roku,“ upřesnil Jiří Podpěra s tím, že Omnipol už teď jedná o další budoucí návazné spolupráci.
 
Smlouva o dodávce letounů byla podepsána ve čtvrtek 15. června 2023 přímo v uzbeckém Taškentu. 
 
 
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Karel Výborný

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pracoval pro CIA. Teď vyzval OSN: Zjistěte, kdo odpálil Nord Stream. A ukázal na USA

6:45 Pracoval pro CIA. Teď vyzval OSN: Zjistěte, kdo odpálil Nord Stream. A ukázal na USA

Nebude trvat dlouho a budou to dva roky, co došlo k sabotáži plynovodu Nord Stream, který zásoboval …