Ondřej Neff: Zeman žádnou kampaň nepotřebuje. Když chce, pořád je to důstojný státník

11.03.2017 17:17

Ke kampani Miloše Zemana před prezidentskými volbami v roce 2018 se na serveru NeviditelnýPes.cz vyjádřil novinář Ondřej Neff. „Žádnou nepovede, protože ji nemá zapotřebí,“ zkonstatoval.

Ondřej Neff: Zeman žádnou kampaň nepotřebuje. Když chce, pořád je to důstojný státník
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Miloš Zeman oznámil svou opětovnou prezidentskou kandidaturu

„Někdejší černý bookmaker a básník popiny není pro něho důstojný soupeř a na jména těch dvou dalších pánů, co se přihlásili, si nevzpomenu. Soupeřem by mu možná mohl být Václav Klaus, nebýt toho, že se politicky navždy deklasoval šílenou amnestií, tedy činem neodpustitelným a nezapomenutelným. Napínavá na volbě bude jen otázka, zdali Zeman vyhraje nadpoloviční většinou už v prvním kole. To zaručeno naprosto nemá a pokud nevyhraje, mohlo by to být ještě napínavé,“ konstatuje Neff. 

Zemanův projev, který pronesl v pátek na tiskové konferenci, byl podle něj rozumný a důstojný. „On dovede vystupovat rozumně a důstojně a z důvodů známých jen jemu úplně zbytečně deklasuje svoje působení trapnými exhibicemi buranství. Ano, líbí se to v hospodách čtvrté cenovky, ale je to... chyba,“ zmiňuje. Jeho imbecilní vtípky pak podle něj zaplňují média a o podstatu sdělení se nikdo nezajímá. „Novináři se blbiny jistě chytnou, protože jejich konzumenti to od nich chtějí. A ten typ lidí, který nutí média do bulvarizace, je i voličský kádr Miloše Zemana. Je to opravdu škoda,“ zmínil. 

Kromě Zemana si však Neff všímá i sjezdu ČSSD, na němž obhájili mandát předseda Bohuslav Sobotka a první místopředseda Milan Chovanec. „Na brněnském sjezdu dostal Sobotka mandát, aby s Chovancem v týle vedl stranu do voleb. Pochlapil se, tvářil se bojovně a však mu také po zvolení šéfkomunista Filip jako první pogratuloval. Už se cítí v ministerském křesle,“ komentuje Neff. Doplnil také, že Sobotka vyjel velmi tvrdě proti Babišovi a obvinil ho, že nemá rád demokracii.

Původní text ZDE.

Tuto vládu považuje Neff za vládu s nejlepšími výsledky v popřevratové éře. „Ale ty dobré výsledky jsou dané i tím, že se ty tři komponenty vzájemně doplňovaly a hlídaly a vzájemně si bránily ve výstřelcích. Byla to funkční koalice a vše se zadrhlo až nadcházejícími volbami, kdy začalo hrozit nebezpečí, že oranžoví budou druzí. Ale každá příští koalice už nebude ta vyváženost sociálnědemokratického populismu, anonistického pragmatismu a lidoveckého lišáctví. Těmi vzájemnými útoky si hlavní protagonisté zmenšují koaliční potenciál – aniž by vytvářeli vizi JINÉ funkční koalice. Babiš s Okamurou? Sobotka s Filipem? Kam emigrovat, pokud tohle jsou výhledy? Nebo pro změnu odejít do Brd a založit tam gerilu?“ zeptal se Neff.

Závěrem si pak Neff vzal na paškál návrh Visegrádské skupiny, aby Brusel zařídil lepší potraviny za slušnější ceny. „Visegrád si vykoledoval jen pohrdavé poslání do ...ele. Ale to je mohlo napadnout, to byl stupidní nápad od první chvíle. Zveřejněte, udělejte černou listinu a lidi zjednají nápravu i bez Brusele,“ poradil. 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…