Ondřej Neff promlouvá: Toto se cudně zamlčuje

19.12.2020 13:00

Spisovatel Ondřej Neff zhlédl jednání o státním rozpočtu a nazval ho cirkusem, kde každý sehrál svou správnou roli a premiér Andrej Babiš celý cirkus nakonec ukočíroval. Jako správný principál. Jen ODS a Piráti prý pomlčeli o jedné důležité věci.

Ondřej Neff promlouvá:  Toto se cudně zamlčuje
Foto: repro Youtube, tan
Popisek: Ondřej Neff

V uplynulém týdnu svedli poslanci souboj o státní rozpočet. Ve středu premiér Andrej Babiš (ANO) jako jeden z mála premiérů v historii České republiky selhal a nedokázal Sněmovnou protlačit rozpočet na příští rok. Jednání  byl nucen odložit na pátek a do té doby jednal s komunisty o jejich požadavku obrat armádu o 10 miliard korun poté, co ze všech sil vojáci pomáhají v koronavirové krizi. Babiš nejprve toto odebrání deseti miliard odmítal, ale nakonec na něj přece jen přistoupil.

Potichu se ale možná počítá s tím, že v průběhu příštího roku miliardy vojákům opět vrátí. Postupuje se tedy podle hesla, že se vlk nažral a koza zůstala celá.

Neff k tomu v komentáři na serveru Neviditelný pes poznamenal, že komunisté mohou svým voličům i Vladimirovi Putinovi do Ruska vzkázat, že oslabili jednu z armád členských zemí NATO. Pravicová opozice společně s Piráty za to zase mohla vládě i komunistům řádně vynadat.

„Demoblok odehrál skupinový výstup rozhořčení nad finanční neschopností vlády, přičemž se cudně zamlčuje, jak ohromnou sekeru se podařilo do příjmové stránky zasadit Pirátům a ODS,“ poznamenal Neff s odvoláním na daňové změny, které měsíc před koncem roku ve Sněmovně prosazovali ANO, ODS, SPD, komunisté a Piráti.

PhDr. Ivan Bartoš, Ph.D.

  • Piráti
  • Místopředseda vlády pro digitalizaci
  • místopředseda vlády

Babiš nakonec opozici vynadal a cirkusové vystoupení skončilo. Neff k tomu dodal, že je vlastně dobře, že se toto divadlo odehrálo, protože jinak by byl svět ještě nenormálnější, než už dnes je.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

18:05 „Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

Rusko chystá výstavu v moskevském parku Patriot, kde vystaví ukořistěné ukrajinské tanky západní výr…