Opozice chce odvolat radního za KSČM v Karlovarském kraji

12.02.2013 21:51

Opozice i zástupci veřejnosti chtějí na čtvrtečním jednání zastupitelstva Karlovarského kraje vyzvat k odvolání krajského radního pro školství Václava Sloupa z KSČM, někdejšího politruka pohraniční stráže. Má je podpořit zhruba 3000 podpisů pod peticí, kterou chtějí organizátoři předat zastupitelům. Jestli se podaří návrh na odvolání vůbec dostat na program jednání, ale bude záležet na koalici, řekl novinářům opoziční zastupitel za ODS Jiří Šindelář.

Opozice chce odvolat radního za KSČM v Karlovarském kraji
Foto: Hana Čechová
Popisek: Karlovy Vary, pohled na město z výšky

"Já jsem připraven ten bod navrhnout. Jenže může jít o čistě formální krok, protože by návrh musel podpořit i někdo z ČSSD. A ta se už při minulém hlasování zdržela," řekl Šindelář.

Koalice ČSSD a KSČM, která má v pětačtyřicetičlenném zastupitelstvu většinu 27 hlasů, zatím tlaku veřejnosti odolává a o Sloupově odvolání neuvažuje. K jeho odvolání vyzvaly vedení kraje stovky lidí na demonstraci 16. ledna. Na vedení kraje se už předtím obrátili s výzvou k výměně radního zástupci pedagogů. "Část petice zřejmě odevzdáme na podatelně ještě před jednáním zastupitelstva, možná už ve středu. Část pak přímo na jednání zastupitelů," řekl dnes ČTK jeden z inciátorů petice za Sloupovo odvolání Dominik Jandl.

Lidé se na jednání zastupitelstva svolávají přes sociální sítě. Podle facebookovské stránky Nechceme politruka pohraničníků za radního pro školství se už připravují transparenty a placky s textem Odstupte a styďte se. Opoziční ALTERNATIVA zatím opět vyzvala demokratické strany v krajském zastupitelstvu k jednání o vytvoření nové koalice bez účasti KSČM.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nem, čtk

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…