Orbán blahopřeje Klausovi: Děkuji, příteli. Bojujeme spolu za zachování národních států

20.06.2021 10:14

Maďarský premiér Viktor Orbán popřál exprezidentovi Václavu Klausovi k jeho osmdesátým narozeninám. Označil ho za maják křesťansko-konzervativních tradic, hodný následování. Evropa podle Orbána znovu svádí zápas, zápas za zachování tradičních hodnot, a Klaus je podle něj v tomto boji jednou z velkých osobností.

Orbán blahopřeje Klausovi: Děkuji, příteli. Bojujeme spolu za zachování národních států
Foto: Repro Facebook
Popisek: Maďarský premiér Viktor Orbán

Anketa

Vážíte si exprezidenta Václava Klause?

37%
32%
hlasovalo: 18892 lidí
V pátek na Hradě oslavil druhý český prezident Václav Klaus 80. narozeniny. K tomuto významnému jubileu mu popřála řada lidí. Europoslanec Jan Zahradil (ODS), zpěvák Ondřej Hejma nebo ruský velvyslanec v Praze Alexandr Zmejevskij, který Klausovi předal gratulaci také od prezidenta Ruské federace Vladimira Putina. Ke gratulantům se přidal i stávající český prezident Miloš Zeman, který Klause na Hradě hostil, a nechybělo přání ani od dlouholetého maďarského premiéra Viktora Orbána.

Maďarský premiér si prý váží toho, že v roce 2018 mohl Klause přivítat v Budapešti. Váží si toho i proto, že Klause považuje za jakýsi maják v boji za zachování konzervativních evropských hodnot.

„Po dlouhých dvaceti letech probíhá v Evropě opět boj za nezávislost. Do boje se tentokrát vydáváme v zájmu zachování našich křest'ansko-konzervativních tradic, suverénních národních států a středoevropské identity. Váš vzor je významným záchytným bodem v tomto boji. Nejen že jste vedl svou zemi k tržnímu hospodářství a tím k branám nové éry, ale sehrál jste také významnou roli v tom, aby se střední Evropa stala hospodářským motorem našeho kontinentu,“ napsal Orbán Klausovi k narozeninám.   

Poděkoval za podporu, kterou Klaus Maďarsku v minulosti opakovaně vyjádřil, a ze srdce mu popřál vše nejlepší k jeho narozeninám.  

„Jsem vděčný za Vaši neutuchající podporu Maďarska a v tomto ohledu mne naplňuje hrdostí, že Vám, pane Prezidente, mohu poblahopřát nejen jako svému dobrému příteli, ale i jako dobrému příteli celého maďarského národa. Nechť Vám Pán Bůh dopřeje dlouhý život!“ napsal Orbán exprezidentovi.

Klausovy narozeniny

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…