Orbán vyhraje několik dalších voleb, prorokuje šéfredaktor Léko

15.02.2019 10:11

Šéfredaktor Lidových novin sepsal pár řádků k novým plánům maďarského premiéra Viktora Orbána. Ti, kteří od něj očekávali, že před květnovými evropskými volbami znovu vsadí na migrantskou kartu, se přepočítali. Orbán přišel s tématem, které mu podle Léka vyhraje nejen evropské, ale i další parlamentní volby v roce 2022. Orbán volby vyhrává pravidelně od roku 2010.

Orbán vyhraje několik dalších voleb, prorokuje šéfredaktor Léko
Foto: Presalocala.com
Popisek: Maďarský premiér Viktor Orbán

Kritici Viktora Orbána pravděpodobně předpokládali, že před evropskými volbami bude opět hrát s migrační kartou. „Jenže i Orbán ještě včas zjistil, že migrační vlna do Evropské unie loni výrazně opadla, proto hledal nové téma a vyrukoval s nápadem podpůrného programu pro rodiny, což mu nejspíše pomůže vyhrát nejen letošní evropské volby, ale i parlamentní volby na jaře 2022,“ napsal Léko.

Orbán plánuje vyčlenit na podporu prorodinné politiky v přepočtu miliardy korun. Přišel s nápadem, že si každá žena pod 40 let může požádat o výhodnou půjčku 800 tisíc korun. Narodí-li se jí první dítě, splácení úvěru se pozastaví na tři roky, narodí-li se jí druhé dítě, splácení se opět pozastaví na 3 roky a třetina jistiny úvěru se škrtne. Pokud bude mít rodina i třetí a čtvrté dítě, rodina už nebude muset splácet nic. Sám Orbán má se svou ženou dětí pět.

Tři čtvrtiny dotázaných Orbánův plán podporují. Představuje způsob, jak se vyrovnat se stárnutím populace. Další cestou může být dovoz migrantů, ale tudy se Viktor Orbán vydat nechce. Podle Léka je jen otázkou času, než nějaký český politik přijde z podobným nápadem. Jen je otázka, kdo to bude.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…