Originální dopravní akce: Děti v kostýmu rozdávaly motoristům po přestupku uhlí

04.12.2021 21:40

Řidiči, kteří se dnes na Zábřežsku dopustili přestupku (a nejen ti), byli dozajista překvapeni. Do jejich kontroly se na silnicích totiž zapojily děti – a to navíc v kostýmech čertů a andělů. Píše to server TN.cz.

Originální dopravní akce: Děti v kostýmu rozdávaly motoristům po přestupku uhlí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Policejní vůz, ilustrační foto

Netradiční silniční kontrolu měl pod palcem krajský koordinátor BESIP Miroslav Charouz. Na pomoc si vzal děti ze základní školy v Lesnici na Zábřežsku. Samozřejmostí byla také přítomnost policie, která řidiče zkontrolovala vždy ze všeho nejdřív. 

Až pak se řidiči dostali do spárů nadpozemských postav – Mikulášů a čertů – v podobě dětí. Ti řidiči, kteří měli vše v pořádku, obdrželi čokoládového Mikuláše a drobný dárek. Ti řidiči, kteří vše v pořádku neměli, se museli spokojit s figurkou čerta nebo dokonce s uhlím.

„Některé řidiče děti také požádaly, aby jim zarecitovali básničku nebo zazpívali písničku," uvedl mluvčí policistů Ladislav Jílek; většina řidičů si však na žádný přednes nemohla vzpomenout.

„Většina kontrolovaných řidičů měla vše v pořádku. Uhlí a pokutě se nevyhnuli čtyři řidiči, a to kvůli špatnému technickému stavu vozidla a nepřipoutání se bezpečnostním pásem,“ dodal Jílek s tím, že tito řidiči slíbili, že se polepší.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…