Oslavy 17.listopadu skončily na Václaváku „Koncertem pro budoucnost“. Moderoval Jindřich Šídlo

17.11.2018 21:49

Na Václavském náměstí v Praze dnes odpoledne začal vystoupením Pražského výběru Koncert pro budoucnost. Až do večerních hodin se na pódiu budou střídat hudebníci a řečníci, napsala k akci ČTK. Po šesté hodině večer bylo Václavské náměstí kompletně zaplněno.

Oslavy 17.listopadu skončily na Václaváku „Koncertem pro budoucnost“. Moderoval Jindřich Šídlo
Foto: Facebook
Popisek: Demonstrace na Václavském náměstí.

Moderátory Koncertu pro budoucnost 2018 jsou politický komentátor Jindřich Šídlo a herečka Iva Pazderková.

Až do 21:30 se na pódiu podle pořadatelů vystřídá 17 hudebních formací a dvě desítky řečníků. Vedle Pražského výběru zahrají například Prago Union, zazpívají Barbora Poláková a Ondřej Ruml a mezi řečníky se objeví Juraj Šeliga, který stojí za kampaní Za slušné Slovensko, nebo Lex Paulson, autor volební kampaně francouzského prezidenta Emmanuela Macrona.

Součástí programu Koncertu pro budoucnost bude telemost a videopozdravy, které představí akce pořádané v regionech pod hlavičkou Festivalu svobody a akce spřízněných iniciativ. Přenos koncertu živě vysílá Seznam TV, jejíž reportáž o synovi Andreje Babiše rozpoutala protesty proti českému premiérovi. Live stream se vysílá i na youtube a na facebooku.

Cílem Festivalu svobody je podle jeho organizátorů připomenout události spojené se 17. listopadem 1989. Záměrem festivalu je nejen oslavit výročí sametové revoluce, ale též „společně propagovat demokratické principy a hodnoty občanské společnosti“.

Koncert pro budoucnost, který se na Václavském náměstí konal 17. listopadu i minulý rok, někteří vnímali jako prezidentskou kampaň. Mluvčí se i tehdy často vymezovali proti Andreji Babišovi a prezidentu Miloši Zemanovi. Na koncert přišel i Michal Horáček, který se podivoval, že nemohl vystoupit stejně jako další prezidentští kandidáti Marek Hilšer, Pavel Fischer a Jiří Drahoš. Pořadatelé už dříve uvedli, že prezidentští kandidáti, které jako řečníky vybrali, „nejvíce ztělesňují hodnoty 17. listopadu“.

Dnes po šesté hodině večer již bylo Václavské náměstí v Praze zaplněno prakticky celé a lidé si Den boje za svobodu a demokracii užívali po svém. Mimo jiné i poslechem hudby a poslechem vzpomínek pamětníků, kteří tu vystoupili. 

reklama

autor: mp

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

12:40 Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

O cestě premiéra Fialy do USA informovaly mezi českými médii i Novinky.cz včetně upozornění na sociá…