Ostravská frakce v ANO. Macura i Vondrák podporují Pavla. Kalousek už tuší nový poslanecký klub

23.01.2023 16:16

Primátor Ostravy Tomáš Macura a hejtman Moravskoslezského kraje Ivo Vondrák jsou rebely v hnutí ANO. Oba podporují v prezidentské volbě Petra Pavla. Ivo Vondrák dnes pro server iDnes.cz pohovořil o tom, že je možné, že by uvnitř hnutí ANO mohla vzniknout frakce. O frakci píše na svém twitterovém účtu i někdejší lídr TOP 09 Miroslav Kalousek.

Ostravská frakce v ANO. Macura i Vondrák podporují Pavla. Kalousek už tuší nový poslanecký klub
Foto: Daniela Černá
Popisek: Primátor Ostravy Tomáš Macura

„ANO se hodně odklonilo od původního záměru vtáhnout do politiky osobnosti a dělat politiku pro všechny. A k tomuto bych se chtěl vrátit. Pokud v tomto v budoucnu nezískám podporu, pak bude čas odejít. Frakce je možná cesta, jak věci napravit,“ uvedl dnes doslova pro server iDnes.cz Vondrák.

Obdobně dnes hovořil i Tomáš Macura, který se domnívá, že politika nesmí být vedena bez skrupulí, a to ani v předvolební kampani. „Andrej Babiš nemůže být náš prezident,“ zmínil. Zároveň zmínil, že pokud by se ukázalo, že nedělní vystoupení Andreje Babiše reprezentuje většinový nebo oficiální názor hnutí ANO, byla dle jeho názoru překročena v jeho případě „červená linie“.

„Pokud Andrej Babiš prohraje volby (jakože je prohraje) a zůstane předsedou ANO, dá se politická scéna do pohybu. Vsadím se, že poslanecký klub ANO se rozštěpí a vznikne nová frakce, připravená spolupracovat s demokratickými stranami. Nejsem prorok. Jenom čerpám z historie,“ poznamenal k vývoji v hnutí ANO také Miroslav Kalousek.

„A Karel Havlíček bude v obou těch frakcích?“ zaznělo následně v diskusi, na což Kalousek reagoval jen smíchem. „A myslíte, že neBurešovců bude alespoň 12? Protože pak by to mohlo mít i nějaký dopad,“ zeptal se pak Kalouska další diskutér. „Pro ustavení nového klubu v průběhu volebního období je potřeba 10 členů. Tipoval bych to na 20,“ sdělil Kalousek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…