Ostré vystoupení Jaroslava Foldyny: Blbci v politice? To jsou ti, kteří pořád mluví o demokracii a když prohrají volby, jsou jich plná náměstí!

12.05.2018 17:01

Místopředseda ČSSD Jaroslav Foldyna poskytl rozhovor serveru Seznam Zprávy. Moderátor Jiří Kubík představil zákonodárce jako přítele ruského motorkářského gangu Noční vlci. Foldyna před kamerami mimo jiné popsal, jak se poznají blbci v politice. Jsou to prý lidé, kteří stojí na náměstích a demonstrují proti vítězi voleb Miloši Zemanovi.

Ostré vystoupení Jaroslava Foldyny: Blbci v politice? To jsou ti, kteří pořád mluví o demokracii a když prohrají volby, jsou jich plná náměstí!
Foto: Vít Hassan
Popisek: Jaroslav Foldyna a aktivista Uhlíř

Foldyna je znám jako boxer, ale podle svých vlastních slov se nepere rád. „Nikdy bych nebyl tím, kdo začíná, kdo je agresivní, kdo se chce prát. Nikdy bych tím nebyl. Ale kdybych to musel použít, tak to použiju tak, abych vyhrál,“ podotkl.

Voliči mu prý píši různé vzkazy, ve kterých mu dodávají najevo, že by mu tu „pusu“ rozbili. Foldyna tyto vzkazy nepřeceňuje ani nepodceňuje. V politice prý člověk musí počítat se vším. Jak v boxu, tak v politice prý narazil na spoustu blbců. A zdá se mu, že ti v politice jsou nebezpečnější.

„Nechci vytvářet špatné nálady, ale těch nebezpečných blbců, bohužel, je víc v politice. Víte, to jsou lidé, kteří jsou naprosto jasně přesvědčeni, že jen oni mají pravdu a jenom ta jejich pravda je ta demokracie. Jenom ta jejich pravda je ta, čemu vy se musíte podřídit, o čem vy, když diskutujete, tak vy se pro ně stáváte blbcem,“ popsal host politiky, na které je prý třeba dát si pozor.

„To jsou ti tzv. demokraté, kteří furt mluví o demokracii, ale když prohrají volby, tak je jich plné náměstí a chtějí něco jiného. Díval jste se, pane redaktore, na náměstí, když tam byly demonstrace proti panu Zemanovi, proti výsledku voleb? To jsou oni,“ doplnil poslanec. Lidé na náměstích nemají zodpovědnost, kterou nese prezident Miloš Zeman. „Celá řada těchto lidí nemá pravdu, a přesto jí prosazuje. Oni jsou na ulicích a oni řvou,“ pokračoval v kanonádě místopředseda ČSSD.

Respektuje prý právo lidí vyjádřit názor, ale musí se to dít ve slušných mezích. Foldynovi se zdá, že ti demonstranti jdou většinou za hranu.  

Foldyna prý mluví k jinému segmentu voličů. Mluví k voličům, u nichž chce, aby mu rozuměli. Jeho cílem prý není oslovovat všechny a nikoho. Právě na takovéto salónní politiky mířil vzkaz poslance z pondělka, kde mluvil o tom, že jsou „posraní z nějakých neziskovek“. „To byl vzkaz předsedovi Hamáčkovi a dalším politikům,“ prozradil v rozhovoru host.  Odmítá prý ustupovat nátlakovým skupinám „politických neziskovek“, které jsou podle jeho názoru přisáty na stát.  

Totéž by se dalo říct i o Rusku a Nočních vlcích, kteří dostávají peníze od ruského státu a svůj stát také propagují. „To si dělaj v Rusku. To mi nevadí. To je problém Rusů a Ruska,“ vyložil svůj pohled na věc Foldyna. České občany prý Noční vlci nijak neohrožují.   

Pár slov padlo i na adresu Evropské unie. „Já jsem nikdy neprohlašoval, že by Česká republika měla vystupovat z EU,“ připomněl Foldyna. Ale pokud lidé chtějí hlasovat o tom, jestli v EU chtějí zůstat, nebo chtějí odejít... „Já bych to hlasování podpořil a podpořil bych setrvání v EU,“ dodal poslanec.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…