Ostrovy se nepotápějí. Naopak. Další díra v zeleném dogmatu

08.03.2024 13:23 | Monitoring

Australský aktivista Tonny Heller opakovaně hlásí do světa, že klimatický císař je nahý a to, co se dnes děje s počasím na planetě Zemi, je přirozený vývoj. Dokládají to podle něj i zprávy, že se kupříkladu ostrovy jako Maledivy zvětšují.

Ostrovy se nepotápějí. Naopak. Další díra v zeleném dogmatu
Foto: tripzone.cz
Popisek: Středozemní moře při západu slunce

Ostrovní státy v Pacifiku a jinde bijí na poplach a tvrdí, že v důsledku globálního oteplování mohou postupně zmizet pod hladinou moře. Australská národní vysílací společnost však uveřejnila článek, podle kterého se území ostrovů, jako jsou Maledivy, spíše zvětšují.

Australský aktivista Tonny Heller však v této souvislosti upozornil na sadu článků, kde se píše o tom, že tyto ostrovy mohou zmizet pod hladinou. „Děkuji za šíření fake news,“ napsal ironicky novinářům.

„Nový výzkum říká, že stovky ostrovů v Pacifiku se zvětšují, i když zvyšování hladiny moří související se změnou klimatu ohrožuje region. Vědci z University of Auckland zjistili, že atoly v tichomořských státech Marshallovy ostrovy a Kiribati, stejně jako souostroví Maledivy v Indickém oceánu, se za posledních šest desetiletí rozrostly až o 8 procent, a to navzdory vzestupu hladiny moří,“ upozornil server australské televize.

Tonny Heller promlouvá

Heller přidal graf, který ukazuje, že od roku 1968 se hladina moře u Velikonočního ostrova prakticky neposunula. „Od začátku záznamů v roce 1968 se hladina moře na Velikonočním ostrově nezměnila,“ lze se dočíst u grafu.

Na dalším grafu ukázal, že v německém přístavním městě Cuxhaven stoupá stejným tempem již 180 let. Bez ohledu na počínání člověka.

Jak je to se zvedáním hladiny moří?

Tonny Heller promlouvá

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Miloš Polák

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Ehm ..............., Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskuseviam , 08.03.2024 13:42:05
oni nechtějí tohle slyšet. ONI rozehráli falešnou hru na GD a záchranu klimatu. Oni nevědí, že planeta si vše řídí sama (zohledníme vliv Měsíce) a člověk to neovlivní, ani když nedostudované Gretě narostou rohy. Jen potřebují z lidí vytáhnout nějakým způsobem peníze, jako kdysi církev za odpustky (emisní povolenky, ekol. daně na různě co ....).

|  6 |  0

Další články z rubriky

„Jak je sama doma, neskončí to dobře.“ Holec vytáhl na Černochovou ostrou munici

14:04 „Jak je sama doma, neskončí to dobře.“ Holec vytáhl na Černochovou ostrou munici

O průzkumech veřejného mínění, ale i o ministryni obrany Janě Černochové (ODS) mluvili v pořadu Podt…