Ostuda: Opilá exmilenka Karla Schwarzenberga, která nemá řidičák, ukradla auto a bourala s ním, stojí na titulce Blesku

12.04.2017 8:47

Pamatujete na Janu Vopěnkovou, dívku pestré minulosti, kterou čestný předseda TOP 09 Karel Schwarzenberg vodil do nejvyšší společnosti? Teď si Vopěnková, která si získala přezdívku „knížecí ramlice“, zahrává se zákonem, když opilá ukradla auto, bez řidičského oprávnění suverénně usedla za volant a nakonec se vybourala.

Ostuda: Opilá exmilenka Karla Schwarzenberga, která nemá řidičák, ukradla auto a bourala s ním, stojí na titulce Blesku
Foto: Hans Štembera
Popisek: Karel Schwarzenberg

Na konci roku 2013 z toho bylo velké haló po celé Praze. Karel Schwarzenberg, tehdy populární předseda TOP 09, který v onom roce dokázal postoupit do druhého kola prezidentské volby, si na předávání Českých slavíků přivedl tehdy třiadvacetiletou Janu Vopěnkovou. Její neortodoxní chování v nejvyšší společnosti upoutalo natolik, že se o knížecí doprovod začal zajímat bulvár.

A během několika dní dokázal vypátrat skutečně mimořádně pestrou minulost slečny Jany. Internetem kolovalo množství vyzývavých fotografií, na kterých byla vyobrazena v nejrůznějších sexuálních pozicích, s muži i ženami.

Samotný kníže Schwarzenberg se zjištěními o slečně, které se mezitím začalo přezdívat „ramlice“, nijak nevzrušoval, a dál se s ní ukazoval na veřejnosti. Korunu všemu nasadil, když v bulváru protestoval proti přezdívce, představující podle něj „zastaralý výraz pro samici králíka domácího“. Když se ho při té příležitosti novináři ptali, jak se dívá na eskapády své partnerky, zaskvěl se předseda zahraničního výboru Poslanecké sněmovny slovy „Mně je po tom hovno“.

Anketa

Hitler nikdy nepoužil chemické zbraně způsobem, jako Bašár Asad. To řekl mluvčí Bílého domu Sean Spicer, vzápětí se omluvil. Co vy na to?

hlasovalo: 5504 lidí

Jak se prý později ukázalo, slečnu Janu dlouhodobě vydržoval. Dívka z vesnice na Žatecku žila v luxusním pražském bytě s nájemným v řádu desítek tisíc a začala studovat soukromou jazykovou školu se školným „v částkách končících pěti nulami“. Měla se prý připravovat na odjezd na studia do zahraničí.

Co se v jejím životě odehrálo poté, není známo. Dnes se však Jana Vopěnková, aktuálně sedmadvacetiletá, připomněla pražským a středočeským policistům. Jak popisuje deník Blesk, vše začalo vloni v říjnu jejím popíjením se dvěma známými. Přitom jim však vyhládlo, a tak ve tři hodiny ráno sedli do auta a jeli na benzínovou pumpu pro něco k jídlu. Když majitel vozu platil nákup, upozornila jej obsluha benzínky, že jeho vůz odjíždí.

Za volant usedla právě Vopěnková, která přitom vůbec nevlastní řidičské oprávnění. Navíc v danou chvíli měla v krvi tolik alkoholu, že jí ještě po několika hodinách naměřili skoro tři promile. Tomu odpovídal i výsledek její noční divoké jízdy.

Ta skončila po dvou hodinách, když Vopěnkovou již ve Středočeském kraji zastavila policejní hlídka. Auto bylo značně poškozeno a řidičce byly naměřeny již zmíněná bezmála tři promile alkoholu v krvi.

Podle vyšetřovatelů svou noční jízdou spáchala minimálně dva trestné činy a teď Vopěnkové hrozí soud a až dva roky vězení.

„Jak jste se to dozvěděli? Kdo vám to řekl?“ reagovala Vopěnková na dotaz deníku Blesk. Její advokát se snaží věc smést ze stolu tím, že jeho klientka v okamžiku divoké jízdy nebyla příčetná. Celou záležitost odmítl komentovat i kníže Schwarzenberg.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

16:02 Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

„Aktivistická sebelikvidace Evropy čištění celého světa neprospěje,“ podotýká ke Green Dealu emeritn…