Otrava jídlem. Z Popeyes na Václaváku už lezou vážné průšvihy

27.11.2023 11:41 | Monitoring

Restaurace, do které vás nepustí, aby kuchyně stíhala objednávky. Tak začíná být proslulý nově otevřený řetězec Popeyes, před kterým se tvořily a občasně i stále tvoří fronty. Ovšem v restauraci na „Václaváku“ samotné je poloprázdno. Nejsou to ale veškeré průšvihy kolem řetězce. Otrava jídlem, popisuje své příznaky jedna ze zákaznic. Publicista Přemysl Votava ironizuje, že blízký svatý Václav už viděl i sliby věrnosti Říši, nyní tedy vidí fronty na obloženou housku.

Otrava jídlem. Z Popeyes na Václaváku už lezou vážné průšvihy
Foto: Jaroslav Polanský
Popisek: Popeyes na Václavském náměstí

S velkou slávou se před nedávnem v Česku otevřel první restaurant fastfoodového řetězce Popeyes. Co po otevření nejvíce zaujalo, byly fronty, které se dostaly do českých deníků, například do Blesku či HN.

Ty přitom podle všeho vůbec nejsou nutné, jak si stěžují lidé v recenzích podniku, který má momentálně hodnocení 3,3. Většina hodnocení jsou pětihvězdičková. Ale pak hned následují jednohvězdičková hodnocení těch, kterým se v podniku vůbec, ale skutečně vůbec nelíbilo. Ještě před týdnem to přitom bylo 3,5, jak psaly Hospodářské noviny.

Hodnocení Popeyes na Václavském náměstí v Google Maps:

Lidé si stěžují na to, že restaurant je prázdný, ale zákazníci musejí čekat venku. „Podnik je poloprázdný, půlka objednávacích kiosků nefunguje a s KFC naproti ta jejich bezostyšná praxe ‚je to tak oblíbený, že vás necháme dlouho tvrdnout venku‘, asi moc dlouho fungovat nebude,“ odhadl Emmanuel P. s tím, že čekání na jídlo se nevyplatí.

Restaurant mu odpověděl, že jde o kuchyni, která zvládá jen určité množství objednávek, řada z nich je navíc přes kurýry, takže se zdá, že se nic neděje. Podobné vysvětlení pak pro HN uvedl šéf Popeyes pro oblast střední Evropy, Marko Blaževič.

Samo Muránsky se pak nechal slyšet, že pokud podnik nestíhá, když dle monitoru připravuje jen dvě objednávky, tak management nemá v provozování restaurací co dělat.

Stav, kdy restaurace nezvládá počet objednávek, ale podle aktuálnějších recenzí podle všeho trvá.

Zmíněný Muránsky však strhal i další aspekty restaurace. Vadí mu například, že u burgerů není možnost si z něho něco odebrat. Tuto možnost má přitom řetězec McDonalds již pět let. Dodal, že pokud kuchyně nedělá ani objednávky na zakázku, tak už vůbec nedává smysl, proč by měla být přetížená.

Co se týče přílohy, jsou k dispozici jen hranolky. A hlavně, co Muránskému vadí, že jako příloha se nedá objednat voda. Pochválil naopak, že objednávka byla vyřízena rychle a kuře bylo velice dobré a hlavně dobře kořeněné, což je v Česku spíše vzácností. Postěžoval si však na omáčky, které chutnaly „příliš uměle“.

A také na prostředí v restauraci. „I když bylo poloprázdno a personál postával a bavil se mezi sebou, tak to tam bylo neuvěřitelně špinavé. Drobky na všech stolech, kuřecí kost vedle sedačky a na záchodech v umyvadlech nablito,“ stěžoval si Muránsky a dumal, jak s takovými standardy asi vypadá kuchyně.

Objevila se i recenze, dle které se návštěvníci otrávili jídlem, když celkem v pěti lidech navštívili restaurant a tři z nich pak zažili žaludeční křeče, zvracení a průjem. Včetně autorky recenze, která po přečtení podobných případů uvažovala o kontaktování hygieny. „Nedokážu říct, z čeho konkrétně to bylo, protože jsme ochutnali téměř celé menu,“ dodala. Restaurant pak uvedl, že je incident mrzí a že informaci předá vedení směny. A že by byli rádi za schůzku.

„Nemůžete už s tou hloupou frontou přestat? Nevím, koho z toho vinit, jestli restaurant, který nenechá lidi jít dovnitř, i když je skoro prázdný, nebo Čechy, kteří hodinu čekají a skáčou jim na to, jako by v životě neviděli kuřecí sendvič,“ nebyl rovněž spokojen Dan Altman.

Včera pak Popeyes komentovala Mink Davidová, studentka z Indie na pražské ČZU. V Popeyes se stavovala dvakrát a měla dle svých slov stejný problém, tj. že restaurace nepouští zákazníky dovnitř, i když jsou objednávací panely volné. „KFC naproti má taky fronty, ale uvnitř restaurace. Ne venku v dešti a mrazu. Chápu, že chtějí prosadit novou značku, ale za jakou cenu? Kýchajících zákazníků? Promoklých zákazníků? Kvůli kusu kuřete?“ ptá se. Podle ní musí tato praktika s příchodem zimy přestat, protože je nehumánní.

Anketa

Podporujete stávku ČMKOS?

hlasovalo: 21865 lidí

Dlouhé fronty okomentoval i politik a publicista Přemysl Votava. „Svatý Václav zde toho viděl již hodně, vyhlašovala se tu republika, přísahala věrnost Říši, v pravidelných cyklech viděl sv. Václav jásající davy i mávání praporů různých barev, viděl velká vítězství i velké prohry. Ale proč tak dlouhá fronta, a ještě přes noc? Prý prodávají něco amerického,“ odhadl s tím, že zná fronty na pracáku či u doktora, ale fronta na housku s kuřecím je něco nebývalého.

„Opravdu je u nás skupina občanů, kterým se vyplatí stát ve frontě na tuto obloženou housku celou noc? Mají hlad, nebo jen podléhají reklamě? Obojí je k zamyšlení,“ míní s tím, že dlouhá fronta je trapná, ale i varovná, jak snadno lze lidi ovlivnit reklamou.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Karel Šebesta

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Od té doby, co se zveřejnilo, jak sem tlačí to různě přebalované, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseOlgaN , 27.11.2023 12:51:00
kuřecí z UK nebo bůhví odkud, tak prostě kuřecí nekupuji, ani výrobky, ve kterých je nějak zpracováno. Nekupuji to ani kdyby to bylo pomalu zadarmo. "Modrožlutá kuřata prostě nebrat, v ničem" ??

|  15 |  0

Další články z rubriky

Pracoval pro CIA. Teď vyzval OSN: Zjistěte, kdo odpálil Nord Stream. A ukázal na USA

6:45 Pracoval pro CIA. Teď vyzval OSN: Zjistěte, kdo odpálil Nord Stream. A ukázal na USA

Nebude trvat dlouho a budou to dva roky, co došlo k sabotáži plynovodu Nord Stream, který zásoboval …