Ovládají nás krok za krokem. Profesor podal děsivé svědectví o muslimech u nás

31.10.2016 11:26

Klidné soužití islámu se západní civilizací není možné, říká Bill Warner, ředitel Centra pro studium politického islámu, který poskytl rozhovor internetové televizi DVTV.

Ovládají nás krok za krokem. Profesor podal děsivé svědectví o muslimech u nás
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Americký odborník na politický islám a autor řady knih Bill Warner

Nejprve odpovídal na otázku moderátorky Daniely Drtinové, co to vlastně je politický islám. „Politický islám definuji jako tu část islámu, která se zabývá nevěřícími, tedy káfiry. Na politickém islámu je zajímavé, že ta část politické doktríny, která hovoří o nevěřících, je větší, než její část věnovaná náboženství.“

Odpovídal také na otázku, proč je politický islám nebezpečný. „Začněme životem Mohameda. Ten v Mekce třináct let hlásal náboženství islám a přesvědčil 150 Arabů, aby se stali muslimy. Po nátlaku obyvatel Mekky z ní odešel do Mediny, kde se z něj stal politik a džihádista. Když zemřel, všichni Arabové ve střední Arábii byli muslimové. Islám se tedy projevuje dvěma způsoby. Jeden je neškodný. Druhý ovládl společnost, do které se přistěhoval.“

Anketa

Hrozí České republice politikou vyprovokované násilí v ulicích a na náměstích?

hlasovalo: 13351 lidí

Celé video je ZDE

Upozornil také, že Korán nám v 91 verších říká, že každý muslim má napodobovat život Mohameda. Přitom Mohamed byl džihádista.

Jsou různé formy džihádu

Existuje prý několik forem džihádu: „Džihád vedený mečem, to je to, co vidíte ve zprávách, ale je to nejméně nebezpečná forma džihádu. Potom džihád peněz, forma vlivu, peníze jako zbraň. Zbývá džihád písmem a jazykem, tedy přesvědčování. Ne všechny formy džihádu se zdají být na první pohled nebezpečné. V Americe nás zajímá hlavně džihád mečem, ale ty další formy džihádu jsou mnohem nebezpečnější. Protože jim jde o změnu toho, na čem je založena vláda země, do které jejich šiřitelé přišli.“

V Americe se přepisují učebnice, aby byly v souladu se šaríou

Warner také řekl, že například v Americe či v Anglii dochází k zavádění práva šaría. Uvedl to na tomto příkladu: „V Americe se přepisují učebnice, aby byly v souladu s právem šaría. Některá nakladatelství zaměstnávají imámy. Je to drobnost, ale vlivná. Je to politický čin, ne náboženský. Ukazuje totiž jenom tu hezkou stranu islámu, ne jeho kompletní obraz. A lidé se zdráhají mluvit o těchto věcech veřejně. V Americe máme politickou korektnost, to znamená, že nechcete urazit menšinu. Takže čím přítomnější šaría je, například v podobě islamifikace učebnic, tím méně lidí je ochotno o tom mluvit. To je pro mě neobvyklé. Mluvím o věcech, o kterých ostatní mluvit nechtějí,“ uvedl.

„Znamená to, že se šaría snaží plíživě vstupovat do západních struktur a postupně je ovládnout?“ zajímalo Drtinovou. „Stručná odpověď zní – ano. Říká se tomu plíživá šaría. Zavádí se krok za krokem,“ tvrdil Warner.

Muslimové se snaží ovlivnit americké volby

V Americe probíhají volby a ukázalo se, že muslimové vložili mnoho peněz do kampaně Hillary Clintonové. „Je to tedy džihádistický čin. Snaží se ovlivnit americké volby. Je to nebezpečné v tom smyslu, že bude prolita něčí krev? Ne. Ale je to nebezpečné, protože došlo ke koupení vlivu na možnou prezidentku Spojených států. Můžeme mít nebezpečí bez násilí,“ upozornil.

Drtinovou také zajímalo, zda je možné klidné soužití islámu a západní civilizace. „Prozkoumejme hlavní rozumový a etický princip toho, čemu říkáme západní civilizace. Hlavní rozumový princip je kritické myšlení. Argumentace na základě důkazů, vědecký postup. Hlavní etický princip je tohle zlaté pravidlo: chovej se ke mně tak, jak já chci, a to samé platí opačně. Tyto principy v islámu neexistují. Kritické myšlení je zakázáno, protože nejsou povoleny žádné myšlenky, které překračují doktrínu vyloženou v Koránu a Mohamedově Sunně. Etické principy islámu jsou dvojaké. V islámu zlaté pravidlo není. To, jak se muslim k někomu chová, se odvíjí od toho, jestli ten druhý je také muslim. Zeptám se vás tedy. Mohou tyto dva systémy koexistovat? Může autoritářství koexistovat s vědeckým přístupem? Ve středověku se to zkusilo a zjistili jsme, že koexistovat nemohou. A může existovat etický princip, že se ke všem chováme stejně? Nebo existují speciální dvojaká pravidla, podle nichž se k druhému člověku chovám na základě toho, jestli je nevěřící, nebo muslim? Nevidím, jak by mohly koexistovat,“ odpověděl Warner.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…