PES spadl na pátý stupeň. Přibývají nakažení

18.12.2020 9:51

Česko je od pátku oficiálně ve čtvrtém stupni protiepidemického systému PES, jeho index se však v pátek vyšplhal už na nejvyšší stupeň pohotovosti. Dosáhl 76 bodů ze sta, tedy spodní hranice pátého stupně, informuje iDNES.cz.

PES spadl na pátý stupeň. Přibývají nakažení
Foto: pixabay.com
Popisek: Zdravotnictví, ilustrační foto

Ve čtvrtek v Česku přibylo 7590 potvrzených případů nemoci covid-19, oproti minulému týdnu je to o 1721 více. Podíl potvrzených testů byl skoro 28 procent.

Zhoršující se epidemická situace vrací Česko od pátku do čtvrtého stupně protiepidemického systému. Po dvou týdnech se opět zavřely restaurace, hotely či vnitřní sportoviště, muzea i knihovny.

Většina regionů je již na pátém stupni. V několika krajích vystoupal rizikový index až na 81 bodů. Nejníže je nadále Praha, kde rizikové skóre činí 59 bodů, což odpovídá třetímu stupni.

Obnovený je zákaz vycházení mezi 23.00 a 5.00 hodinou, shromažďovat se může nejvíc šest osob. Všechny obchody a služby zůstávají otevřené.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Nedávejte mi ta slova do úst“. Nerudová na debatě v obrátkách. Pak líčila přínosy války

21:04 „Nedávejte mi ta slova do úst“. Nerudová na debatě v obrátkách. Pak líčila přínosy války

Falšování dějin, lži a jednoduché mozky. V Aby bylo jasno se podívali, jak probíhala jedna z EU Deba…