Padni komu padni, vzkazují spolustraníci Ransdorfovi

05.12.2015 16:02

Komunistický europoslanec Miloslav Ransdorf byl propuštěn a míří do Česka. Řadu čtenářů serveru ParlamentníListy.cz zajímá, zda jimi volení političtí představitelé mají nějaké nové informace v kauze, v ním mělo jít o 9,5 miliardy korun. Občané chtějí také slyšet, co si politici o celé kauze myslí. Přinášíme odpověď senátora Jana Veleby (SPO) i poslanců Davida Ondráčka a Jiřího Dolejše (oba KSČM).

Padni komu padni, vzkazují spolustraníci Ransdorfovi
Foto: Hans Štembera
Popisek: Europoslanec Miloslav Ransdorf

Čtenář vystupující pod označením Adventní Zmikund se obrátil s dotazem na senátora Jana Velebu (SPO). „Dobrý den, pane senátore, jak se díváte na zatčení svého někdejšího stranického kolegy soudruha Ransdorfa? Máte v Senátu nějaké informace, kterými média nedisponují?“ ptal se čtenář. Narážel tím možná na skutečnost, že byl Veleba pře rokem 1989 také členem komunistické strany. Senátor ale zdůraznil, že Ransdorf není jeho stranickým kolegou a má jen informace z médií. Žádnými podrobnějšími nedisponuje.

V podobném duchu se vyjádřil i poslanec Zdeněk Ondráček (KSČM). „O kauze pana Ransdorfa vím pouze to co bylo v médiích a proto ani nemohu odpovědět, zda to bude mít nějaké důsledky. Bez znalosti věci nebudu vynášet žádné závěry. Obecně jsem zastáncem zásady padni komu padni, tedy že každý musí nést odpovědnost za svoje jednání,“ zdůraznil zákonodárce.

Ke kauze Miloslava Ransdorfa napsal pár řádek také jeho stranický kolega Jiří Dolejš. I ten konstatoval, že v tuto chvíli nemáme dost informací, takže by jakékoli úvahy o tom, co se dělo či děje, byly jen spekulacemi. Jedno je ale podle Dolejše jasné už teď. „Co je podstatné, že ať již se v Curychu dělo cokoliv, byla to jeho soukromá cesta, která nemá nic společného s KSČM. Samozřejmě každá poltická strana má mechanismy jak se chránit před selháním svých členů, ale o tom je v tento okamžik předčasné mluvit,“ doplnil Dolejš.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…