Pan Drahoš, proevropský intelektuál, co se vyslovil pro přijímání uprchlíků. Německé noviny nadšeně píší o vyzyvateli Zemana

24.01.2018 23:28

Německý tisk už se těší na nového českého prezidenta Jiřího Drahoše, proevropského spojence, který nebude přicházet s takovými nápady, jako je referendum o vystoupení z EU. Vyplývá to z textu o českých prezidentských volbách, který zveřejnil list Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Pan Drahoš, proevropský intelektuál, co se vyslovil pro přijímání uprchlíků. Německé noviny nadšeně píší o vyzyvateli Zemana
Foto: Screen: FTV Prima
Popisek: Jiří Drahoš v prezidentském duelu na FTV Prima.

Známý FAZ je považován za hlavní celostátní tiskový orgán liberálů.

V textu o české prezidentské volbě, který vyšel ve FAZ 24. ledna, tedy ve středu, referoval deník o „populárním vyzyvateli“. A následně Drahoše představil jako člověka, který „je považován za proevropského, intelektuálního a městského člověka, který se vyslovil pro přijímání uprchlíků“.

Jeho soupeř, prezident Zeman, je v textu prezentován jako politik, který je populární hlavně na venkově a svou popularitu si buduje takovými nápady, jako je referendum o setrvání v EU.

Na text v německých novinách, doplněný fotografií usmívajícího se Drahoše, kterému jsou prorokovány úspěch a vítězství, upozornil na svém Facebooku novinář Erik Best.

„Chudák Drahoš si myslel, že Němci jsou jeho spojenci. (‚Drahoš se vyjadřuje pro přijímání uprchlíků.‘ FAZ, 24. 1. 2018),“ napsal k tomu.

Stoupenci Jiřího Drahoše se jej v diskusi snažili nachytat na nepřesném překladu a na tom, že o Drahošovi se jenom říká, že chce přijímat imigranty.

 


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

4:40 „Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

Po smrti zpěváka Josefa Laufera mnozí připomínají jeho píseň o Svobodné Evropě a kapitánu Minaříkovi…