Pan Kobliha, typický volič Andreje Babiše. Petr Štěpánek sepsal jeho psychologický profil

19.02.2017 9:34

Úřadující šéf Alternativy pro Českou republiku 2017 Petr Štěpánek na svých internetových stránkách udeřil na Andreje Babiše (ANO). Prozradil také, jak vypadá typický „pan Kobliha“. Voliče Andreje Babiše tím asi moc nepotěší.

Pan Kobliha, typický volič Andreje Babiše. Petr Štěpánek sepsal jeho psychologický profil
Foto: Hans Štembera
Popisek: Petr Štěpánek

„Je naprosto k neuvěření, že někdo může volit něco takového, co onehdy vystoupilo v Otázkách Václava Moravce. Ne, to nebyla zpovykaná bolševická domovnice, jak to vypadalo, nýbrž Andrej Babiš, toho času místopředseda vlády a ministr financí. Pravda, trochu jsme odvykli, naposledy se tímto prasáckým stylem v televizních rozhovorech prezentoval David Rath. Koukáte se na to a polévá vás stud,“ začal zostra Štěpánek.

Babišovým voličům prý však nevadí, jak se jejich oblíbený ministr vyjadřuje. Jsou ho ochotni hájit takřka do roztrhání těla.

„Základním limitem pana Koblihy je skutečnost, že částky, o kterých se v souvislosti s Babišovými levárnami hovoří, jsou zcela mimo jeho představu. Babišovy létající miliardy či nezdaněné miliony jej proto nezajímají, on počítá ve stovkách, maximálně v tisících, závidí sousedovi kozu a je nadšený z EET. Jeho soused, hospodský, přece krade, stejně jako všichni ostatní podnikatelé a živnostníci. Takže, Andreji, jen do nich! Že je to vyhánění čerta ďáblem, panu Koblihovi nesepíná,“ soudí Štěpánek.

To však není jediná věc, kterou si voliči pana „všeci kradnů"“ neuvědomují. Věří tomu, že je Babiš natolik bohatý, že už nepotřebuje krást. Jenže to je omyl. Kdo jednou přišel k majetku pokoutně, bude pokoutných cest využívat i nadále. Dokazuje to prý Babišova aféra s korunovými dluhopisy Agrofertu. Ministr financí sice tvrdí, že si stejné korunové dluhopisy nakoupilo přes 70 tisíc lidí, jenže to není tak úplně pravda. Babiš jako majitel Agrofertu nechal vydat korunové dluhopisy za miliardy korun, aby si posléze polovinu těchto dluhopisů sám koupil coby Babiš „obyčejný člověk“.

„Ano, možná se našlo ještě pár dalších podnikaveckých vykuků, kteří postupovali obdobně, ba dokonce s ještě více nestydatým úrokem, ale NIKDO z nich není ministrem financí. A propos, již dávno po nich – stejně jako po Babišovi – měla vystartovat finanční správa. Jenže ta spadá právě pod našeho povedeného ministra,“ podotýká Štěpánek.

Následně ještě jednou shrnuje podstatu problému, ale tentokrát v číslech. Tak aby bylo jasné, na kolik peněz si přišel Andrej Babiš v roli obyčejného člověka.

„Zopakujme si, v čem tkví ono Babišovo šmé. 1 500 000 000 korunových dluhopisů s úrokem 6 % procent vytváří Babišovi osobní zisk 90 milionů korun ročně. Babiš coby Agrofert těch 90 milionů ročně pošle Babišovi fyzické osobě a zároveň si Agrofert 90 milionů zaúčtuje jako nákladovou položku, pročež si o 90 milionů sníží daňový základ. A Babiš fyzická osoba naopak 90 milionů zkasíruje, avšak z 90 milionů osobního zisku neplatí žádnou daň,“ shrnuje úřadující předseda Alternativy pro Českou republiku 2017.

Celý komentář naleznete zde.

Babiš sice tvrdí, že dluhopisy vydal ještě v době, kdy nebyl politikem, ale to také není pravda. Hnutí ANO 2011 vzniklo v roce 2011 a Babiš byl od počátku jeho předsedou, takže v roce 2012 už byl politikem. K dovršení všeho zlého si poslední várku dluhopisů, které vydal jako majitel Agrofertu, koupil až v době, kdy byl nejen „prostým občanem“, ale také ministrem financí.

Na všechna tato tvrzení opakuje Babiš dokolečka pár slov. „Za to může Kalousek.“ Bohužel to po svém vzoru opakují i Babišovi příznivci.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

16:02 Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

„Aktivistická sebelikvidace Evropy čištění celého světa neprospěje,“ podotýká ke Green Dealu emeritn…