Pane Nečasi, pane Béme, uživíte se? Odpovědi zde

20.08.2013 11:05

Úterní rozpuštění sněmovny bude pro řadu poslanců znamenat problémy s financemi. Deník Blesk zjišťoval, co budou politici dělat po skončení jejich mandátu. Většina míří do soukromého sektoru, někteří ale chtějí v politice zůstat.

Pane Nečasi, pane Béme, uživíte se? Odpovědi zde
Foto: Hans Štembera
Popisek: Hlasování v poslanecké sněmovně

Předsedkyně strany LIDEM Karolína Peake zvažuje, že se vrátí do soukromé právní praxe. Nejprve si ale chce dát chvíli dovolenou. Žádný úvěr nemá a může žít z úspor. Vlastní akcie za několik milionů a prodala dům za 57 milionů korun.

Nečas své profesní směřování promýšlí

To expremiér Petr Nečas (ODS) má hypotéku na 2,5 milionu. Věří ale, že bude schopný dostát všem závazkům. „Své profesní směřování a pracovní uplatnění řeším. K tomu potřebuji nějaký čas,“ uvedl.

Bývalý primátor Prahy Pavel Bém (ODS) se už třicet let živí také jako lékař. O svou budoucnost proto obavy nemá.

John se vrací k publicistice, Paroubek má naspořeno

Předseda strany LEV 21 Jiří Paroubek prozradil, že má naspořené peníze, ze kterých je schopen po dobu dvouměsíční volební kampaně žít.

Radek John (VV) se vrátil zpátky k uvádění publicistického pořadu. Nyní vystupuje každý týden na televizi Barrandov. „Mé příjmy z politiky byly skutečně jen zlomkem z toho, co si celkově vydělám. Neutrácím za drahá auta, ani za kabelky, takže jsem si zvládl naspořit dost peněz a rozpuštění sněmovny mě vůbec netrápí. Jsem naprosto v pohodě,“ ujistil bývalý šéf Věcí veřejných.

Poslanec Michal Babák (VV) má hypotéku na 11 milionů. Blesku ale prozradil, že celý svůj poslanecký plat posílal na charitu a koncem ve sněmovně si navíc polepší, protože se vrátí do soukromého sektoru, kde vlastní řadu dobře vydělávajících firem.

„Něco málo našetřeno mám, ale nejde o nějaké extrémní částky,“ řekl Babák.

Bárta se chce vrátit do politiky. Nevzdává boj s kmotry

Do soukromé sféry půjde také Kristýna Kočí. Nebyla konkrétní, s tím, že bude soukromá osoba a nikomu proto nebude muset odpovídat na dotazy na její osobu.

Šéf Věcí veřejných Vít Bárta má úvěry na tři miliony korun. I on prý plat poslance posílal na seniory, děti a jiné dobročinné účely. Odchod ze sněmovny proto pro něj nebude změna v otázce příjmů. Nehodlá ale rezignovat na boj s kmotry, a tak se hodlá vrátit zpátky do politiky.

Ing. Jiří Paroubek

  • Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…