Pane Okamuro, toto si přečtěte: „ ‚Váš‘ poslanec řekl, co si doopravdy myslí, a je to síla“

15.08.2017 15:32

Z PROFILŮ Poslanec Jiří Štětina (Úsvit) se velmi ostře vyjádřil ke kandidatuře strany, kterou do Poslanecké sněmovny původně přivedl Tomio Okamura, v nadcházejících parlamentních volbách. „Bude Úsvit kandidovat, nebo nebude?“ ptá se mimo jiné čtenář na profilu poslance na serveru ParlamentníListy.cz. Okamura již v Úsvitu není, založil novou stranu Svoboda a přímá demokracie, s níž se chce nyní dostat opět do Sněmovny.

Pane Okamuro, toto si přečtěte: „ ‚Váš‘ poslanec řekl, co si doopravdy myslí, a je to síla“
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Štětina

V souvislosti s Úsvitem se čtenář Štětiny také ptá na to, co říká situaci, že strana se v podstatě rozložila.

„Největší tváře jako pan Černoch, Lank, paní Hnyková Úsvit opustily a vy už kandidovat nechcete. Prý Úsvit kandidovat nebude a jeho členové mohou jít na jiné kandidátky, a tak velká část členů chce jít na společnou kandidátku vlasteneckých stran pod vedením strany Rozumní vedle Národní demokracie Adama B. Bartoše. Jaký na to máte názor, souhlasíte s tím? Budete členem Úsvitu dál i přes ty obrovské problémy, co tam jsou? Bude nějaký sjezd té strany ještě před volbami, nebo po volbách, kde se vše vyřeší?“ zeptal se také čtenář. V poslední otázce se pak také Štětiny zeptal, zda by nechtěl nyní před volbami otevřeně podpořit SPD Tomia Okamury.

„Nevidím zásadní problémy ve straně Úsvit – Národní koalice a členem strany zůstanu i nadále. Na rozdíl od kolegů, kteří byli nazváni tvářemi strany, již nechci mít s politikou nic společného. Nikdy to nebyl můj životní cíl. Kandidaturu za stranu Tomia Okamury považuji za svůj životní omyl a nechci být spojován s tímto jménem,“ řekl rázně Štětina.  

„Žádné ‚pseudovlastenecké strany‘ nepodpořím a nikdy je ani volit nebudu. A že jsem nehlasoval podle not lídrů, není nic jiného než nesouhlas s jejich názory, a hlavně směřováním strany nebo hnutí. Nechci, aby naše země opět směřovala na východ, tzv. ‚přímá demokracie‘ není nic jiného než diktatura jedince, resp. několika lidí kolem něho. Pokud tazateli nevadí, že hnutí ovládá 9 lidí, z nichž tzv. ‚věrní‘ rozhodují o všem, hlavně však o penězích, tak mně to vadí zásadně,“ zaznělo rázně.

Otázku i s odpovědí najdete ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet

19:36 „Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet

Dva roky po sobě poklesl v Česku počet narozených dětí přibližně o deset tisíc, což činí úbytek zhru…