Paní Slonková, neobtěžujte nás! Exmanželka Babiše vrátila úder nepřátelům premiéra. A už to jede...

18.11.2018 19:45

V televizních novinách na TV Nova exkluzivně promluvila bývalá žena Andreje Babiše, která žije ve Švýcarsku s Andrejem Babišem mladším, jehož kauza otřásá již týden celým Českem. Na její vyjádření vzápětí zareagoval předseda TOP 09 Jiří Pospíšil. Promluvil také vysoce postavený pracovník Seznamu.

Paní Slonková, neobtěžujte nás! Exmanželka Babiše vrátila úder nepřátelům premiéra. A už to jede...
Foto: screen TN.cz
Popisek: Beata Babišová

„Vážení, zdravím vás ze Švýcarska, jako matka cítím zásadní povinnost vyjádřit se ke skandálnímu útoku proti soukromí mého syna a mě,“ začala své vyjádření Beata Babišová. Vyjádřila se i k chování investigativních novinářů serveru Seznam Zprávy Sabiny Slonkové a Jiřího Kubíka. Navzdory tomu, že Slonkovou a Kubíka upozornila Babišová na to, že je její syn nemocný, dopustili se toho, že přišli a natáčeli ho s pomocí skryté kamery a kladli mu, jak řekla sama Babišová, sugestivní otázky, které měly za cíl poškodit jejího exmanžela Andreje Babiše.

Celé vyjádření Beaty Babišové najdete na VIDEU ZDE:

Beata Babišová dále doplnila, že Slonková s Kubíkem zaútočili na soukromí její i jejího syna. Oba podle Babišové nyní nemohou vycházet z domu. „Prosím novináře, aby respektovali naše soukromí, zdravotní stav našeho syna a dále nás neobtěžovali. Ještě zvlášť žádám paní Slonkovou a pana Kubíka, aby nás už neobtěžovali, protože s nimi mluvit nebudeme, děkuji,“ řekla Babišová. Zároveň vyzvala slušné novináře, aby nejednali tak jako Slonková s Kubíkem.

„Vyjádření paní Babišové je zcela odlišné od toho, jaké e-maily tento týden Babiš mladší posílal do České republiky,“ řekl Pospíšil s tím, že Andrej Babiš mladší chtěl vypovídat a slova jeho matky ve světle těchto skutečností působí podivně. „Je zde podezření, že Andrej Babiš se spolupodílel na tom, že jeho syn byl odvezen do zahraničí, možná dokonce proti své vůli. Cílem bylo, aby syn nevypovídal v kauze Čapí hnízdo, jde tedy o maření vyšetřování,“ podotkl Pospíšil.

Ještě ve vysílání TV Nova promluvil ředitel zpravodajské divize Seznamu Jakub Unger. Ten řekl, že jeho redakce sice považuje Beatu Babišovou za důležitého svědka, nicméně zdůraznil, že Andrej Babiš ml. se Slonkovou a Kubíkem komunikoval a před návštěvou svého otce jim vzkázal, že „matka na něj tlačí“. Unger tedy považuje za urgentní hrozbu, že Babiš st. se dopustil ovlivňování svědka, tedy svého syna.

První vyjádření evidujeme také na Facebooku. Reportér Jan Hrbáček sarkasticky poznamenal, že návštěva Andreje Babiše v Ženevě vyšla.

Odborář Vilém Rössler, který v minulosti zakládal různé akce na podporu českého prezidenta Miloše Zemana, se na Facebooku nechal slyšet, že vyjádření Beaty Babišové bude špatnou zprávou zejména pro Miroslava Kalouska. „Kalousek si po poslechnutí matky AB mladšího asi chystá únikovou cestu na Západ,“ napsal Rössler.

Sám premiér Babiš se k celé věci vyjádří v očekávaném rozhovoru na TV Nova ve 21:25. Již nyní ale vydal obsáhlé prohlášení, které rozebíráme ZDE:

Ohradil se i server Seznam Zprávy. „Nikde jsme nezveřejnili kompletní adresu. V celé reportáži nezazní ani jméno města. To zveřejnil až Andrej Babiš ve svém příspěvku na sociálních sítích,“ napsali lidé ze Seznamu na svůj oficiální profil na Twitteru a připojili hashtag „fakta“.

O chvíli později přibyl další tweet. „Z e-mailu premiérova syna přišla ve čtvrtek zpráva: ‚Matka na mě začíná dělat tlak, protože můj otec určitě dělá tlak na ni prostřednictvím SMS.‘ V dalším mailu přišla informace, že matka je mimo domov a vrací se večer letecky do Ženevy,“ brání se server.

„Dobrý večer, nezlobte se, že vás obtěžujeme. Já jsem Sabina Slonková a tohle je Jiří Kubík. Jsme novináři z ČR. Během rozhovoru zazní šestkrát omluva z naší strany. V momentě, kdy požádá paní Babišová o ukončení rozhovoru, novináři končí. Babiš ml. pokračuje v rozhovoru,“ píše tým Seznam Zpráv v dalším ze série čerstvých tweetů.

Nakonec server Seznam Zprávy vydal prohlášení, ve kterém za viníka celé situace označil premiéra Andreje Babiše. „Byl to premiér Babiš, kdo do aféry veřejně zatáhl svoje děti. Teď jsou jeho blízcí obviněni. Premiér Babiš zveřejnil v týdnu velmi citlivé informace o zdraví své dcery i fotky z osobního života svého syna,“ stojí ve tweetu.

Šéfredaktor serveru Forum24 Pavel Šafr rovněž spekuluje, zda ve vyjádření Beaty Babišové nemá prsty její exmanžel. Článek s explozivním titulkem „Babišovo vrtění psem ve Švýcarsku: Jeho bývalá žena dramaticky žádá o klid. Neklekli na ni?“ vyšel hned po odvysílání segmentu s B. Babišovou na TV Nova.

„Beata Babišová, bývalá manželka českého premiéra, přečetla na videu pro TV Nova třesoucím se hlasem předem napsané prohlášení,“ napsal Šafr. „Babiš odjel do Švýcarska vrtěti psem a ovlivnit případné svědky. A výsledkem je dramatické a čtené prohlášení jeho ženy,“ dodává ještě.

Marketér a politický stratég Jakub Horák vyzval Seznam Zprávy, aby zveřejnil natočený materiál. „Aby bylo možno posoudit, co všechno teda mladej říkal a jak moc je to sestříhaný,“ vysvětluje.

Publicistka Lucie Sulovská na Facebooku komentuje vyjádření Andreje Babiše. „Trvalo to, ale nakonec pochopili. Překvapivě,“ píše ironicky Sulovská.

„Takhle vypadá neovlivňování svědků v praxi,“ stěžuje si v komentáři uživatel Jindřich Čapek.

Psychiatr a psychoterapeut Tomáš Rektor se rovněž vyjádřil kriticky k premiéru Babišovi. „Tak už je zase všechno v pořádku. Andrej a Andrejko si zahráli šachy a už je zase klid a mír. Tu partii bych chtěl vidět. Řek bych, že rozhodující byl mat bílým koněm,“ píše v jasné reakci na Babišovu zmínku, že prý se synem v Ženevě hrál šachy.

Novinář ze stáje Seznamu Jan Tuna napsal na svůj Facebook: „Neubližujte mé rodině, žádá Beatrice Babišová premiéra Andreje Babiše staršího. #kdyzprectestohle #taksevamnicnestane #TvujAndy. Co se do videa nevešlo.“ Tuna se tedy nejspíše domnívá, že Babišová mluvila pod nátlakem.

Kandidátka za ANO v senátních volbách na Rokycansku Lucie Groene si pro změnu utahuje z týmu Seznam Zprávy. „Mohl by prosím Seznam použít Google a najít si konečně nějaké informace o schizofrenii? Viditelně jim to pořád nedochází,“ píše.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Marek Korejs

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…