Paní ministryně facebookuje... Maláčová sjela Schillerovou přímo před novináři na tiskovce

13.09.2021 19:37

Kuriózní situace nastala na dnešní tiskové konferenci po jednání vlády. Ministryně práce a sociálních věcí Jana Maláčová (ČSSD) učitelsky pokárala ministryni financí Alenu Schillerovou (ANO), že si hraje s mobilem a ruší její proslov. „Paní ministryně facebookuje, tak ztlumí mobil,“ zpražila Maláčová kolegyni, se kterou má dlouhodobě napjaté vztahy.

Paní ministryně facebookuje... Maláčová sjela Schillerovou přímo před novináři na tiskovce
Foto: Daniela Černá
Popisek: Ministryně práce a sociálních věcí Jana Maláčová

Maláčová na tiskové konferenci popisovala svůj návrh na dřívější odchod lidí z náročných profesí do penze, když se obořila na vedle sedící Schillerovou. „Paní ministryně facebookuje, tak ztlumí mobil,“ dala své kolegyni z vlády za vyučenou. „Dobře, výborně,“ dodala ještě Maláčová na omluvná slova Schillerové.

Návrh ČSSD o dřívějším odchodu do důchodu pro lidi z náročných profesí na vládě neuspěl a právě ministryně financí ho při jednání kritizovala. „Domnívám se, že není úplně zřejmé, kterých důchodů se to týká. Zvyšuje se sociální pojištění zaměstnavatelům, a to se mi v pocovidové době nezdá vhodné,“ uvedla Schillerová podle informací serveru iDNES.cz.

„Snaha nahradit touto cestou řádné připomínkové řízení v sobě skrývá mimořádnou kumulaci rizik zejména s ohledem na to, že se jedná o zásadní úpravu důchodového systému. K té by mělo docházet výhradně ve formě vládního návrhu zákona, který komplexně a na základě širokého společenského konsenzu, a to i napříč politickým spektrem, upraví systém důchodového pojištění,“ dodala Schillerová.

K návrhu přijala vláda neutrální stanovisko a dále by se jím měla zabývat na příštím jednání v Poslanecké sněmovně.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jma

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…