Paní po operaci srdce uklízí za 50 Kč na hodinu. Doktor Pollert má vzkaz pro všechny na dávkách

04.07.2023 16:18

MONITORING SÍTÍ Lékař a olympijský vítěz Lukáš Pollert vyjádřil na sociální síti názor, že sociální dávky už nejsou potřeba. Jestliže totiž může pracovat i jeho pacientka s jejím stavem, tak mohou pracovat všichni.

Paní po operaci srdce uklízí za 50 Kč na hodinu. Doktor Pollert má vzkaz pro všechny na dávkách
Foto: Jiří Hroník
Popisek: MUDr. Lukáš Pollert, lékař Kliniky anesteziologie, resuscitace a intenzivní péče 2. LF UK a Fakultní nemocnice v Motole

Zaměstnaných je v současné době 75,9 % z celé populace a nezaměstnaných 2,5 %. Míra zaměstnanosti se z minulého roku na tento zvýšila o 0,7 procentního bodu.

Lékař a někdejší olympijský medailista Lukáš Pollert uvádí na sociální síti tweet, že se svou pacientkou nedávno mluvil o její práci. Pacientka dělá uklízečku v kancelářích různých firem. Vydělá si 50 Kč za hodinu, což lékaře Lukáše Pollerta vcelku překvapilo. Pacientka navíc říkala, „že to bude muset omezit, protože to srdce a tak“.

„Nedávno jsem si povídal s pacientkou po operaci srdce, kde pracuje a tak. Dělá uklízečku v kancelářích různých firem. 50 Kč za hodinu! Docela mě to překvapilo. Říkala ale, že to bude muset omezit, protože to srdce a tak,“ napsal Pollert.

Lukáš Pollert promlouvá

„Myslím, že to je jasné sdělení všem lidem, komunitám a etnikám, že se nemusí ostýchat a začít pracovat. Už není prostor pro jakési sociální dávky. A pokud stát tyto poskytuje, krade je i paní po náhradě aortální chlopně,“ pokračoval.

Upozorňuje kverulanty na to, že hodinová mzda pacientky ho také překvapila, a proto si myslí, že „máme ještě rezervy.“

„Myslím, že to je jasné sdělení všem lidem, komunitám a etnikám, že se nemusí ostýchat a začít pracovat,“ říká Lukáš Pollert.   

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Karel Výborný

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Spousta nemocných lidí pracuje,, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseNávštěvník99 , 04.07.2023 17:08:58
nemá jinou volbu, jak přežít. Nikdo ale už neříká, že řada nemocných lidí dojde do práce, tam i na zkrácený úvazek odvede práci a když se vrátí domů nejsou schopni se únavou či bolestmi hnout. Do druhého dne se trochu dají do kupy a znovu se doplazí nějak do práce. Co je to za život? Dělat za pár drobných, pak nebýt schopen se únavou a bolestmi hnout? Takto přežívá mnoho lidí s částečnou invalidkou nebo nemocní v důchodu, protože by z důchodu nepokryly základní životní potřeby. Spíše je to ostuda poslanců a vlády, že něco takového dopustí, ještě důchodce a invalidy okrade a dá je na roveň živelné pohromy. Hlavně, že sobě přidají desítky tisíc.

|  11 |  0

Další články z rubriky

„Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

21:33 „Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

Ruským tankům nazývaným „blyatmobiles“ nebo „želví tanky“ či „bitevní stodoly“ se dostává pozornosti…