Papáme, bumbáme. Rozhlas si otevřel kavárnu a koncesionáře vyšlo občerstvení na sto tisíc. Dalších sto tisíc stála živá muzika

26.09.2019 7:52

KAM JDOU VEŘEJNÉ PENÍZE Utrácení za pohoštění a další zbytečnosti pokračuje. Jak už ParlamentníListy.cz informovaly v uplynulých dnech několikrát, zaměřili jsme se na hospodaření veřejnoprávního Českého rozhlasu. Ten totiž, obrazně řečeno, pouští žilou pravidelně a všemi směry. Protentokrát se podíváme na to, jak po smluvní stránce vypadá, když ČRo otvírá vlastní kavárnu.

Papáme, bumbáme. Rozhlas si otevřel kavárnu a koncesionáře vyšlo občerstvení na sto tisíc. Dalších sto tisíc stála živá muzika
Foto: Český rozhlas
Popisek: Český rozhlas a obecně prospěšná společnost Janáčkův máj uzavřely v pátek 1. prosince 2017 v Ostravě Deklaraci o spolupráci na nově vznikající Mezinárodní hudební festival Leoše Janáčka.

Český rozhlas otevřel v prostorách své budovy na Vinohradské ulici kavárnu s názvem Radiocafé Vinohradská 12. Kavárna je ve stylu art deco a prostředí by prý mělo navodit atmosféru 30. let minulého století.
 

Anketa

Zeman tvrdí, že by se mělo zvážit zrušení koncesionářských poplatků pro ČT. Jste pro?

96%
4%
hlasovalo: 45900 lidí
 
„Objednejte si lahodnou kávu s oblíbeným dezertem a zaposlouchejte se do svého oblíbeného pořadu na vlnách Českého rozhlasu. Vysílání budete mít doslova na dohled,“ láká pozvánka na webu Českého
rozhlasu.
 
Ještě den před oficiálním otevřením se konalo to slavnostní. A právě na to si Český rozhlas zaplatil 95 tisíc korun za obsluhu a catering pro 250 pozvaných osob od společnosti Vltavská plavební. „Předmětem této smlouvy je povinnost poskytovatele poskytnout objednateli cateringové služby- zajištění obsluhy a cateringu pro 250 osob při slavnostním otevření kavárny Českého rozhlasu dne 24. 9. 2019, a to dle podmínek dále stanovených a povinnost objednatele za služby zaplatit poskytovateli sjednanou cenu,“ stojí v oficiálním dokumentu, který máme k dispozici.  
 
 
V nabídce občerstvení bylo pivo, víno, nealko nebo káva. Pokud by měli hosté hlad, mohli se zakousnout do sendviče, dát si koblihu, ovoce nebo zákusek. Pivo se točilo také a třetinka vyšla na 38 korun. Láhev Bohemia sektu stála Český rozhlas na 280 korun, a pokud měli hosté chuť na něco ostřejšího, mohli si dát panáka Jägermeistera. Za ten Rozhlas zaplatil 78 korun.
 
Veřejnoprávní instituce na toto slavnostní otevření kavárny uzavřela smlouvu o provedení uměleckého výkonu se společností HOT JAZZ. Za sto tisíc na akci vystoupil Ondřej Havelka a jeho Melody Makers. Délka vystoupení i s přestávkami měla být dvě hodiny.
 
ParlamentníListy.cz se soustavně věnují upozorňování na smlouvy státních, krajských a městských institucí. Pravidelně přinášíme informace o utrácení veřejných prostředků, nad kterým často zůstává rozum stát. Jelikož se souhrnně jedná o desítky textů, rozhodli jsme se od 1. června 2020 tyto materiály sjednotit, aby je měli čtenáři možnost lépe dohledat. Všechny články proto naleznete pod shodným tagem "Kam jdou veřejné peníze".
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: tan

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Němci – naši nejbližší přátelé.“ Festival v Plzni vzbudil vášně

4:44 „Němci – naši nejbližší přátelé.“ Festival v Plzni vzbudil vášně

Necelý týden před oslavami osvobození se v Plzni uskutečnily česko-německé, respektive bavorské dny …