Pár hospod krachne na covid? Zdeněk Pohlreich vybouchne vzteky. Neuvidí rád

21.10.2020 8:22

Docent Michael Kroh, ekonom a jeden z dlouholetých členů SPOZ, kroutí hlavou nad pláčem restauratérů a majitelů barů. Docent připomíná, že česká ekonomika musí projít zásadní strukturální změnou a současná koronavirová krize Česko k této změně tak či onak dotlačí. Proto je podle ekonoma třeba pochopit ji jako příležitost pro změnu zaměstnání. Barmani by se prý mohli rekvalifikovat na oblast IT.

Pár hospod krachne na covid? Zdeněk Pohlreich vybouchne vzteky. Neuvidí rád
Foto: Hans Štembera
Popisek: Kuchařská celebrita Zdeněk Pohlreich přišel propagovat svou televizní show

Michael Kroh na sociální síti Facebebook napsal, že nechápe, proč se věnuje tolik pozornosti restauracím a barům a debatám, zda přežijí současnou krizi. Docent Kroh prý nelituje ani známého kuchaře Zdeňka Pohlreicha, ani žádného z jeho kolegů, protože podle jeho názoru na nich česká ekonomika nestojí.

Anketa

Máte důvěru ke zpravodajství a publicistice ČT?

6%
94%
hlasovalo: 24424 lidí

„Pokud by to tak bylo, pak máme naprosto chybně založenou strukturu ekonomiky. Zařídil to trh a zařídil to špatně. Je třeba to napravit a ne se dojímat nad neblahým osudem pana (Zdeňka) Pohlreicha a jeho kolegů z gurmánské branže. Proč asi tito strádají (i když hladem určitě netrpí a nezdechnou, jak se obává ekonomka Šichtařová), zatímco protagonisté digitální ekonomiky nestíhají plnit zakázky a je jich pořád málo? Je smutné, když jsem viděl v TV lkát majitele hospody, že nic jiného než čepovat pivo neumí. Proč neumí? Je mladý a může se rekvalifikovat na sofistikovanější a na trhu žádanější práci,“ konstatoval docent Kroh.

Podle pana docenta se stane to, že lidé neutratí peníze v hospodě, ale vydají je za lepší IT služby. A ještě se tím sníží riziko šíření koronaviru ve společnosti, takže klesne riziko, že zemřou desítky tisíc lidí. Oboje považuje Michael Kroh za pozitivní.

Líto je mu jen umělců a kultury obecně. Té je podle jeho názoru třeba pomoct.

Docent Michael Kroh promlouvá

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…