Paraziti, styďte se. Bohumil Doležal ostře odepsal Babišovu novináři

03.04.2016 17:14

Komentátor serveru SvobodnéFórum.cz Bohumil Doležal se pozastavil nad názorem redaktora Lidových novin Přemysla Houdy. Ten podle něj doporučuje kultivovat systém z pozice parazita.

Paraziti, styďte se. Bohumil Doležal ostře odepsal Babišovu novináři
Foto: ČT
Popisek: Bohumil Doležal

Houda uvedl, že parazit vlastně kultivuje systém, na němž parazituje, neboť ho v důsledku ukazuje v jeho plné kráse, síle a také zrůdnosti. „Není ta úvaha náhodou sama o sobě poněkud zrůdná?“ ptá se Doležal.

„Pan Houda jednak odsuzuje lidi, kteří vyvolávají nenávist (Zeman, Orbán, Trump a další), kteří vylučují například ‚Nečechy‘, ‚Nemaďary‘, ‚nekřesťany‘, ze skupiny označující se jako ‚my‘. Totéž prý ale dělají ti, kteří vylučují Zemana a jeho přívržence z dobré společnosti, vysmívají se jim vyvěšováním trenýrek na Hradě, ponižují jejich přívržence tvrzením, že nebudou kandidovat na prezidenta, protože dnes není k dispozici rozumně uvažující většina (s odkazem na prof. Halíka). Tento typ lidí pojmenovává ‚šašky‘,“ všímá si Doležal. A jak sám uvádí, vůbec se mu to nezdá. „Zemana ze slušné společnosti vylučuje vášnivě a soustavně jediný člověk, totiž Miloš Zeman,“ konstatuje. 

 
Následně si všímá právě oné definice parazita, který je podle Doležala jiným typem organismu než šašek. „Je ambivalentní. Je vně systému, ale současně i uvnitř – tyje z něj. Pravdu o systému nicméně obnažuje úplně stejně jako šašek. Systém se totiž s parazitem musí vypořádat – buď parazita zabije, anebo jej pojme v sebe,“ cituje. 

„Jak velmi pěkně formuluje pan Houda (je to jakási sebedefinice babišovského novináře), ‚parazit bere ideologii druhého (byť sebestrašnější) naprosto vážně, dokonce zvýrazňuje její hřejivé, přitažlivé aspekty; nedistancuje se od ní a jejích příznivců, nesnižuje ji, ukazuje ji naopak v její plné kráse a síle a také zrůdnosti. Možná až právě tehdy si mnoho lidí uvědomí, co je ona ideologie zač,“ všímá si Doležal ve svém názoru mimo jiné také vlastnictví Lidových novin, které patří Andreji Babišovi (ANO).

„Problém je v tom, že ti lidé si sice uvědomí, co je ideologie zač, ale zároveň si uvědomí i to, co je zač parazit,“ uzavřel s tím, že parazitismus není vůbec žádnou šancí. Na světě je podle něj vždycky dost místa na to, aby člověk nemusel být ani šaškem, ani parazitem.

Původní text ZDE.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…