Paroubek: Říkal jsem vám to. Věděli jste, co jsou VV zač

17.05.2011 21:46

"Byl jsem úplně prvním na české politické scéně, kdo dal jasně najevo, že Věci veřejné jako politická odnož bezpečnostní agentury ABL, jsou jevem v politice zcela nepřijatelným," upozornil na webu VašeVěc.cz expředseda ČSSD Jiří Paroubek.

Paroubek: Říkal jsem vám to. Věděli jste, co jsou VV zač

Expremiér své prvenství o názorech na bývalou Bártovu Agenturu Bílý lev (ABL) doplňuje výrokem: „Podle Johna a Bárty jsem byl politický dinosaurus. Z funkce předsedy ČSSD jsem odešel ihned po vítězných volbách na konci května 2010, zejména proto, že jsem nechtěl jako vítěz voleb jednat o budoucí vládní koalici s VV - ABL, subjektem nejasného původu, nejasných zájmů a směřování, subjektem, nad kterým jásala všechna česká média."

Paroubek se zamýšlí nad tím, zda-li si čeští novináři nyní sypou popel na hlavu. „Zajímalo by mě, jestli si komentátoři Práva, MFD, LN a HN připouštějí svou velkou spoluodpovědnost za výsledek voleb a tedy i za současný tragický stav české politiky," říká.

Celý text J. Paroubka ZDE

Výzkumná politická laboratoř

Bývalý předseda vlády kritizuje VV - ABL za vybudování „výzkumné politické laboratoře": „Ukázaly, jak za pomoci šmírování a špiclování chtějí vytvářet „fakta" a s pomocí spřátelených novinářů ničit a zničit své politické soupeře. Tehdy všechny média mlčela. Vyhovovalo jim to." Ze současnou situaci neviní jen novináře, ale také lídry koaličních stran. „Všichni ti prozíraví Nečasové, Schwarzenbergové, Kalouskové či Vondrové přece museli vědět, o co VV jde? Museli vědět, s kým mají tu čest! Za vzniklou situaci, vzniklý morální marasmus nesou rozhodující odpovědnost právě oni. Dnes nemají, proč se pohoršovat," uvedl Paroubek.

Současný mediální tlak a množství afér a skandálů kolem Véčkařů má podle Paroubka jediný cíl - urychlit rozpad poslaneckého klubu a ospravedlnit případné přeběhlíky, dát jim aureolu hrdinů. „Pokud se od Bártova zbytkového poslaneckého klubu oddělí osm až deset poslanců, kteří budou ochotni podpořit ryze pravicovou vládu ODS - TOP 09, budou mít média pocit dobře vykonané práce. Konečně dotáhnou loňské sněmovní volby k vítěznému konci," uzavírá myšlenku Paroubek.

Gangster Vít Bárta

Na šedé eminenci VV Vítu Bártovi nenechal Paroubek nit suchou. Jeho metody považuje za gangsterské. „Šmírování, špiclování a obálkovou metodu je třeba odmítat, jak jsem to udělal mnohokrát já," řekl. Pokles voličovy přízně vůči VV pod hranici 5 procent expremiér očekával. Podle něj končí Véčkaři po roce od voleb v politickém bermudském trojúhelníku.

„Co však chci rovněž a jednoznačně odmítnout, to je opětovné vymývání mozků veřejnosti ze strany naprosté většiny tištěných médií. Spočívající tentokrát ve vyvolávání atmosféry silné nenávisti vůči Vítu Bártovi a jeho věrným. To už je alespoň pro mě příliš," říká Paroubek.

Čtěte také:
Politika pro otrlé: Ranní MF Dnes a superguru Bárta. Bárta zuří
Skokan: Načasování dalšího tažení proti VV není náhodné

Bárta (VV): Kmenta má jediného svědka. Škárku

reklama

autor: mad

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

12:40 Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

O cestě premiéra Fialy do USA informovaly mezi českými médii i Novinky.cz, včetně upozornění na soci…