Paroubek ohromil: Zemanovcům se zhroutila kampaň. A může za to prezidentská dcera

22.10.2013 20:48

Výsledky předvolebních průzkumů naznačují kromě poklesu preferencí ČSSD i úbytek příznivců Strany práv občanů – zemanovců. Podle nich by ani nepřekročili pětiprocentní hranici pro vstup do Poslanecké sněmovny. Předseda NS-LEV 21 Jiří Paroubek se domnívá, že za to může nedávná aféra dcery prezidenta Kateřiny Zemanové, která si našla brigádu jako komparzistka při natáčení pornofilmu.

Paroubek ohromil: Zemanovcům se zhroutila kampaň. A může za to prezidentská dcera
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Paroubek

Prezident Miloš Zeman měl podle Paroubkova názoru jako jediný strategickou iniciativu, nastoloval témata a přitahoval pozornost celé veřejnosti. S tím je však prý teď konec. A doplácí na to také zemanovci, kteří dle jeho mínění právě z tohoto důvodu ztrácí své voliče. „Myslím si, že Zemana aféra jeho dcery zasáhla. Je vidět, že přešel do pasivity a v poslední době přestal diktovat témata kampaně,“ uvedl v rozhovoru pro server Týden.cz.

Nejen SPOZ se však potýká s úbytkem preferencí, své o tom ví i ČSSD, která se sice stále drží na první příčce, ale mnohé průzkumy jí věští méně jak třicetiprocentní zisk. „Podle mého názoru bude ten výsledek sociální demokracie mezi 21 až 24 procenty,“ očekává Paroubek.

Ing. Jiří Paroubek

  • Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)

V případě, že sociální demokracie nebude schopná sestavit vládu, bude za to odpovědné její vedení. „Celé vedení je pasivní, není schopné vytvářet témata kampaně a v té kampani není vedoucí silou. Poradci Bohuslava Sobotky mu zřejmě poradili strategii, ať čeká se svěšenýma rukama na výsledek. On má jiné poradce, než jsem měl já,“ prohlásil s tím, že jeho bývalí poradci nyní pracují pro hnutí ANO Andreje Babiše.

Budoucí vládní koalici tak dle Paroubka ovlivní i výsledek, jakého dosáhnou komunisté. „Myslím si, že v současné době je odpovědné vedení celé sociální demokracie. Proti mně byla v roce 2010 dlouhé měsíce vedená štvavá mediální kampaň. Já jsem si nevšiml, že by taková kampaň byla vedená proti Bohuslavu Sobotkovi nebo sociální demokracii. Pokud si to teď prohrají, prohrají si to sami,“ dodal.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nem

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…